Începe negocierea acordului colectiv de muncă pentru funcţionarii publici din DGASPC

501

dgaspcAstăzi, 1 martie 2012, are loc prima întâlnire a reprezentanţilor sindicatelor din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj cu cei ai instituţiei pentru a începe negocierea acordului colectiv de muncă pentru funcţionarii publici din DGASPC. Discuţiile vor începe în jurul orei 14:00.

Conform H.G. nr. 833 din 25 iulie 2007 privind normele de organizare şi funcţionare a comisiilor paritare şi încheierea acordurilor colective, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj se derulează negocierile pentru acordul colectiv de muncă pentru funcţionarii publici din instituţie. „Prima întâlnire are loc pe data de 1 martie, la ora 14:00. Vor fi prezenţi cinci reprezentanţi ai sindicatelor şi cinci ai Direcţiei. Acordul poate să cuprindă beneficii, precum îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, dar nu şi drepturi salariale”, a menţionat Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din SANITAS DGASPC Gorj. Potrivit legislaţiei în vigoare, acordul colectiv este convenţia încheiată în formă scrisă între autoritatea sau instituţia publică, reprezentată prin conducătorul acesteia, şi funcţionarii publici din cadrul autorităţii sau instituţiei publice respective, prin sindicatele reprezentative ale acestora ori prin reprezentanţii aleşi. În acest acord sunt stabilite anual măsuri referitoare la: a) constituirea şi folosirea fondurilor destinate îmbunătăţirii condiţiilor la locul de muncă; b) sănătatea şi securitatea în muncă; c) programul zilnic de lucru; d) perfecţionarea profesională; e) alte măsuri decât cele prevăzute de lege, referitoare la protecţia celor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale sau desemnaţi ca reprezentanţi ai funcţionarilor publici.

Negocierea contractului colectiv de muncă, în stand by

Sindicaliştii din DGASPC Gorj îşi doreau ca în cel mai scurt timp să înceapă negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă. Totuşi, se pare că acest lucru nu este posibil, deocamdată. „Nu există bază legală pentru negocierea unui contract colectiv de muncă. Când vom avea buletinele de determinare, la care acum se lucrează, vom putea negocia un nou contract colectiv de muncă”, precizează Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din SANITAS DGASPC Gorj. Din fericire, conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj este deschisă dialogului şi a dat asigurări că atunci când va fi momentul va sta la masa negocierilor cu sindicaliştii, fără nicio problemă.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here