Grădiniţele cu program prelungit, verificate de comisarii OPC Gorj

347

gradinitaReprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) au efectuat pe parcursul lunii septembrie o serie de controale în mai multe grădiniţe cu program prelungit de pe raza judeţului Gorj, nefiind constatată nicio abatere.

În cadrul acestor controale au fost verificate 13 grădiniţe cu program prelungit din judeţul Gorj, avându-se în vedere verificarea respectării prevederilor actelor normative în ceea ce priveşte modul de asigurare a calităţii serviciilor prestate. Acţiunile de control au avut la bază Programul Tematic de Control stabilit de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor pentru trimestrul III al acestui an şi s-au desfăşurat în patru localităţi din judeţul Gorj: Târgu-Jiu, Rovinari, Târgu-Cărbuneşti şi Bumbeşti-Jiu. Principalele aspecte urmărite în cadrul acestor acţiuni au fost: legalitatea funcţionării unităţii şcolare, existenţa şi respectarea Regulamentului de Ordine Interioară, dar şi existenţa contractului şi verificarea clauzelor contractuale privind informarea corectă, completă şi precisă. De asemenea, comisarii CJPC Gorj au verificat în ce măsură sunt respectate prevederile legale privind prepararea alimentelor şi servirea meselor în grădiniţe. În acest sens, au fost verificate existenţa şi starea dotărilor spaţiilor pentru prepararea mâncărurilor, pentru depozitarea alimentelor, cea a spaţiilor de cazare, dar şi starea de funcţionare a instalaţiilor de alimentare cu apă potabilă, canalizare, instalaţii electrice şi sanitare. Totodată, a fost verificată starea dotărilor interioare şi exterioare, precum şi nivelul dotărilor cu mobilier, lenjerie şi starea acestora.

Peste două mii kg de alimente, verificate

Pe parcursul controalelor efectuate în luna septembrie în grădiniţele cu program prelungit din judeţ, comisarii CJPC Gorj au verificat 2451 kg de alimente, avându-se în vedere calitatea materiilor prime, semifabricatelor şi a produselor finite, verificarea încadrării în data durabilităţii minimale, respectarea condiţiilor de transport, manipulare şi depozitare a alimentelor, existenţa documentelor de provenienţă a acestora, precum şi respectarea reţetelor de preparare. În ciuda controalelor amănunţite efectuate de reprezentanţii CJPC Gorj, nu au fost constatate abateri în niciuna dintre cele 13 grădiniţe verificate pe parcursul lunii septembrie.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here