Mercioiu „a spălat putina” în cazul internautului Gârjoabă

458

apia garjoaba mercioiuGheorghe Gârjoabă, angajatul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj, cel care a creat vâlvă în jurul său datorită izbucnirii unui scandal sexual ce îl are ca protagonist, pare a nu se mai sfârşi.

Deşi la începutul cazului, directoarea instituţiei, Delia Mercioiu, părea supărată şi promitea sancţiuni zdravene asupra subordonatului său, acum, aceasta a pasat cazul purtătoarei de cuvânt, Mirela Şerbu.

În urmă cu două săptămâni, în jurul lui Gheorghe Gârjoabă, consilier asistent în cadrul Compartimentului Economic al Centrului Judeţean APIA, izbucnea un scandal sexual care a căpătat o amploare şi în presa centrală, primii sesizanţi fiind chiar ziariştii din Bucureşti. Asupra acestuia se aruncau învinuiri de uz al numărul de telefon de serviciu şi a adresei de e-mail a instituţiei pentru crearea unor conturi pe reţele de socializare în care acesta se arăta dispus la căutarea unor relaţii cu bărbaţi, accesând chiar site-uri de gay. În urma acuzaţiilor, conducerea APIA central s-a sesizat şi o comisie formată din două persoane s-a deplasat la Târgu-Jiu pentru a verifica cele două calculatoare pe care Gheorghe Gârjoabă le folosea în timpul orarului de lucru.

Ieri, conducerea APIA Gorj a decis organizarea unei conferinţe în care să fie prezentat stadiul cazului Gârjoabă, însă, Delia Mercioiu, directoarea care era pornită pe angajatul din subordine a lipsit, spălându-se pe mâini, lăsând-o în locul său şi instruind-o foarte bine pe Mirela Şerbu, purtătorul de cuvânt al Centrului Judeţean APIA. Aceasta din urmă a menţionat că Mercioiu nu a putut asista la conferinţă deoarece a trebuit să plece la centrele locale ale APIA din judeţ.

Controale IT complexe

Potrivit purtătoarei de cuvânt, şi analizei atente a unui specialist IT trimis de la Bucureşti, Gheorghe Gârjoabă a accesat în ultima perioadă diverse site-uri de socializare precum Facebook, Noi2, Combinaţii, Gayfriends, Linkedin, prin crearea de conturi folosind adresa de e-mail a instituţiei. În urma informaţiilor memorate de calculator, s-a descoperit nu numai accesarea acestor site-uri, ci şi vizualizarea unor filme de adulţi de pe calculatoarele care se presupune că sunt folosite numai de angajatul Gârjoabă. „Vineri am sesizat Comisia de Disciplină care va încheia ancheta în maxim două luni şi, cel mai probabil, Gheorghe Gârjoabă riscă o sancţiune disciplinară pentru că s-a folosit de e-mailul şi telefonul instituţiei. În urma incidentului, toţi angajaţii APIA Gorj am fost puşi să dăm semnături că nu vom mai accesa site-uri de socializare”, a declarat Mirela Şerbu.

Gârjoabă crede că e înscenare

Tot ieri, fostul director economic al APIA Gorj, a răspuns întrebărilor jurnaliştilor legate de acest caz, a recunoscut că avea cont pe Facebook făcut cu adresa de e-mail a instituţiei, însă că nu el este cel care a intrat pe site-urile de matrimoniale şi cele destinate persoanelor cu alte orientări sexuale.

„Voi da în judecată conducerea acestei instituţii şi persoanele care îmi vor răul. Corpul de Control nu are ce să-mi facă deoarece nu am încălcat legea cu nimic. Eu am câteva procese pe rol cu conducerea APIA Gorj deoarece am fost dat jos abuziv de pe funcţie. Este o denigrare la adresa mea”, se apără Gheorghe Gârjoabă. Acesta a mai spus că de săptămâna trecută, la serviciu i s-a înlocuit calculatorul, iar că unul dintre calculatoarele pe care le folosea în urmă cu două săptămâni de fapt nici nu exista. „Laptopul meu a fost luat încă de anul trecut de doamna directoare când am fost schimbat din funcţie, care trebuia să se folosească de el după ce îl sigila”, a precizat Gârjoabă.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here