Banii pe concediul din vară, ceruţi în instanţă de sute de profesori

355

profesori-la-catedraÎn instanţele judecătoreşti din judeţul nostru sunt în derulare sute de procese iniţiate de profesori din mai multe localităţi care îşi cer drepturile pierdute în vară cu 25 de procente pe concediul de odihnă.

Potrivit lui Vasile Mija, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), la ora actuală, la nivelul judeţului nostru, există foarte multe cazuri de dascăli care au dat în judecată statul pentru că le-a fost redusă indemnizaţia pentru concediul de odihnă din vara anului trecut cu 25%. Pe lângă faptul că le-au fost diminuate salariile cu 25 de procente, profesorilor şi învăţătorilor le-a mai fost redusă şi indemnizaţia pentru concediile de odihnă.

„Până acum am discutat cu multe cadre didactice şi consider că i-am ajutat deoarece le-am adus un tip de acţiune în instanţă, i-am sprijinit cu hotărâri judecătoreşti din ţară, de la alţi colegi. Ştiu sigur că o parte dintre profesorii care au dat în judecată au făcut-o individual, iar la procese fie se prezintă singuri, fie sunt reprezentaţi de avocaţi. Din informaţiile mele, ştiu că la ora actuală sunt mai multe procese câştigate în cazul indemnizaţiei pe concediul de odihnă din vara anului 2010”, a declarat Vasile Mija. Acesta a mai precizat că există zeci de cadre didactice din judeţ care au hotărât ca de această dată să renunţe la a mai acţiona în instanţă deoarece „au în buzunar o serie de hotărâri favorabile şi care nu au fost puse în aplicare”.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here