Revendicările pensionarilor gorjeni, în drum spre Boc

375

IMG_9462Liga Pensionarilor din Gorj a transmis Prefecturii Gorj un memoriu, pe care solicită ca prefectul să-l prezinte primului ministru Emil Boc. Revendicările pensionarilor gorjeni ar trebui să ajungă la Guvern şi să se caute o soluţie pentru rezolvarea lor.

În conformitate cu prevederile Legii 502/2004, conducerea Ligii Pensionarilor din Gorj a organizat în primele luni ale acestui an, adunări generale ale filialelor şi conferinţa judeţeană, în cadrul cărora din dezbaterile ce au urmat rapoartelor de activitate a rezultat cu regret şi situaţia grea în care trăiesc majoritatea pensionarilor.

Liga Pensionarilor Gorj a scris un memoriu, pe care l-au înaintat Instituţiei Prefectului Gorj, solicitând ca revendicările să fie prezentate Prim-Ministrului Emil Boc. Astfel, pensionarii gorjeni cer următoarele: „modificarea actelor normative privind impozitarea pensiilor şi nivelul contribuţiei pentru asigurări de sănătate, astfel ca acestea să se facă numai pentru sumele din drepturile de pensie care depăşesc salariul mediu brut anual stabilit prin Legea bugetului de stat”; „valoarea punctului de pensie să revină la 45% din salariul mediu brut pe economie, aşa cum a fost până în martie 2009”; „exercitarea de către instituţiile administraţiei de stat centrale şi locale, a unui control riguros privind creşterea nejustificată a preţurilor la produsele alimentare şi tarifele la utilităţi”; „neaplicarea coplăţii pentru serviciile medicale” şi „renunţarea de către CNPAS şi Ministerul Muncii la măsura adoptată pentru anul 2010 ca pensionarii să nu beneficieze de bilete de tratament în lunile iulie şi august, astfel ca aceştia să primească începând cu anul 2011, bilete în toate lunile anului”.

De precizat faptul că la mitingul din data de 4 martie 2011, din Piaţa Prefecturii Gorj, au participat şi aproximativ 80 de pensionari, alături de care s-a aflat şi preşedintele Ligii Pensionarilor din Gorj, Petre Rădulescu, acesta participând la dialogul cu subprefectul Marcel Romanescu, împreună cu liderii sindicatelor care au protestat. Petre Rădulescu i-a prezentat subprefectului problemele pensionarilor gorjeni şi speră să se găsească soluţii pentru rezolvarea lor.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here