Personalul din Penitenciar se formează în „Anul de pregătire 2011”

325

penitenciar“« Anul de pregătire 2011» pentru personalul din sistemul administraţiei penitenciare” s-a deschis în data de 17 ianuarie 2011.

Personalul din Penitenciar va parcurge lunar câte o temă obligatorie, stabilită de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în funcţie de sectorul de activitate, alături de temele specifice de pregătire stabilite de ofiţerii instructori.

Formarea profesională iniţială şi continuă reprezintă un segment complex şi multidimensional al managementului resurselor umane şi reprezintă o preocupare continuă pentru profesionalizarea personalului prin creşterea calităţii, eficienţei şi eficacităţii activităţii de pregătire.

Misiunea sistemului de formare profesională este asigurarea pregătirii personalului din sistemul administraţiei penitenciare, în vederea îndeplinirii responsabilităţilor profesionale, cu respectarea valorilor sociale şi instituţionale. Prin adoptarea Strategiei privind formarea profesională în sistemul administraţiei penitenciare se doreşte introducerea şi utilizarea unor metode moderne de formare profesională în concordanţă cu standardele interne şi internaţionale, precum şi adaptarea şi flexibilitatea prin consultarea principalilor actori implicaţi în formarea profesională a personalului din sistemul administraţiei penitenciare.

„Anul de pregătire 2011”, deschis în urmă cu zece zile

În urmă cu zece zile s-a deschis „Anul de pregătire 2011 pentru personalul din sistemul administraţiei penitenciare”. „Începând cu 17 ianuarie 2011 – dată la care a fost deschis «Anul de pregătire 2011» pentru personalul din sistemul administraţiei penitenciare – se vor folosi platformele e-lerning. Întreg personalul din unităţi va parcurge lunar câte o temă obligatorie stabilită de Administraţia Naţională a Penitenciarelor în funcţie de sectorul de activitate, alături de temele specifice de pregătire stabilite de ofiţerii instructori . Fiecărui curs din categoria «Anul de pregătire 2011» i se alocă 2 ore din cele 60 de ore de pregătire continuă stabilite prin OMJ2855/C/2004 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea pregătirii profesionale a funcţionarilor publici din sistemul administraţiei penitenciare”, conform reprezentanţilor Penitenciarului Târgu-Jiu.

Lumea contemporană reprezintă o permanentă şi inedită provocare pentru educaţie, iar complexitatea mediilor de învăţare sugerează nevoia de schimbare. Cursurile din procesul de pregătire duc la creşterea eficienţei activităţilor de învăţare precum şi la dezvoltarea competenţelor de comunicare şi studiu individual.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here