Studenţi gorjeni, muncitori în Germania

374

locuri de muncaConducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (Gorj) anunţă faptul că Agenţia Municipală din Bucureşti va organiza o selecţie pentru studenţii care doresc să desfăşoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanţei de vară.

Durata contractului este de maxim trei luni, iar domeniile de activitate sunt gastronomie, hotelier, agricultură, industrie, curăţenia clădirilor.

Potrivit Anei-Maria Niculescu, purtătoarea de cuvânt a AJOFM Gorj, selecţia va avea loc în perioada 06.01.2011 – 20.01.2011, orele 09:00 – 15:00. „Depunerea dosarelor şi susţinerea testului de limba germană va avea loc la Centrul de Informare şi Consiliere privind Cariera, din strada Vânători, nr. 1, sector 5, Bucureşti. La această selecţie pot participa şi studenţii din judeţul Gorj care întrunesc condiţiile de participare”, a declarat reprezentanta AJOFM.

Printre condiţiile de participare sunt ca vârsta studenţilor să fie între 18 şi 35 de an, aceştia să fie înscrişi la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii, la cursuri de zi (cu excepţia studenţilor din ultimul an de facultate), şi să aibă cunoştinţe foarte bune de limba germană.

Tinerii gorjeni interesaţi trebuie să ştie că pentru a se putea înscrie trebuie să întocmească un dosar care să cuprindă o copie după actul de identitate, opţional o copie după paşaport, adeverinţa de la facultate în care să se specifice anul de studii şi ce tip de cursuri urmează (tipizat facultate), adeverinţă de la facultate – Immatrikulationsbescheinigung (formularul tipizat precum şi instrucţiunile de completare se pot obţine de la sediul AJOFM Gorj), dovada acreditării în cazul unei facultăţi particulare, copie de pe foaia matricolă, recomandare de la unul din profesorii de la facultate, trei poze tip paşaport, iar dacă este cazul şi o copie după carnetul de conducere. Cei interesaţi pot cere informaţii suplimentare la sediul AJOFM Gorj, din Târgu-Jiu, strada Lt. Col D. Petrescu, nr. 1, sau la numărul de telefon 0253/211.568.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here