Blocurile din Târgu-Jiu, licitate la sfârşitul lunii

414

reabilitare bloc facuta de minePână la finele lunii octombrie, Primăria Municipiului Târgu-Jiu va organiza licitaţia pentru reabilitare termică a blocurilor din oraş cuprinse în a doua fază a acestor lucrări.

Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu spune că în prima etapă, la nivelul municipiului, au intrat în reabilitare un număr de 21 de blocuri din mai multe cartiere. De această dată, s-a obţinut de la Ministerul Dezvoltării suma de 1.390.000 de lei, ce prezintă contribuţia de 50% a bugetului de stat pentru reabilitarea a altor opt blocuri din Târgu-Jiu. „Cele opt blocuri sunt din zona centrală, cuprinse între Calea Eroilor şi strada Unirii. Pentru acestea avem deja documentaţia pregătită, am demarat procedura de licitaţie care se va ţine până la sfârşitul acestei luni, astfel că din noiembrie vom demara lucrările de reabilitare şi la aceste blocuri”, a declarat Chiriac.

De asemenea, pentru aceste lucrări, în afară de procentul de 50% de la Guvern, restul procentelor sunt formate din 30%, bani de la bugetul local, şi 20%, contribuţia asociaţiei de proprietari a blocului cu pricina. Cele opt blocuri care vor intra în reabilitare vor beneficia de toate lucrările prevăzute în Ordonanţa 18/2009, chiar şi de schimbarea tâmplăriei din apartamente. Acestor lucrări li se adaugă şi izolarea termică a pereţilor exteriori, izolarea termică a planşeului podului (hidroizolare şi termoizolare), izolare termică subsol, înlocuire tâmplărie la spaţiile comune.

21 de blocuri aşteaptă recepţia

Pentru cele 21 de blocuri cuprinse în prima etapă de reabilitare termică, recepţia nu a fost încă făcute, deoarece nu s-au încheiat toate lucrările. „La multe dintre ele, lucrările au fost încheiate, iar cu recepţiile încă mai aşteptăm ca să vedem cum se comportă noile lucrări şi să mergem la proprietarii apartamentelor să ne facă eventuale observaţii”, a precizat Raul Chiriac.

Reprezentantul Primăriei Târgu-Jiu nu îşi face probleme de o eventuală neplată a proprietarilor de apartamente prin asociaţia de proprietari, deoarece, cu aceasta din urmă s-au semnat acte adiţionale, respectiv contracte de mandat: „De obţinerea banilor de la oameni s-au ocupat administratorii de asociaţii. În general, în funcţie de numărul camerelor dintr-un apartament şi de numărul de etaje, fiecare proprietar contribuie cu o sumă cuprinsă între o mie şi două mii de lei”. În cazul celor care şi-au făcut singuri izolaţia termică a blocurilor, pe buzunarul şi pe resursele proprii, reprezentanţii asociaţiei de locatari sunt responsabili de scădere cheltuielilor celui care deja efectuase lucrări de acest gen. „De obicei, cei care şi-au făcut singuri s-au ocupat doar de izolarea la exterior nu şi de alte lucrări, şi au făcut-o cu zăpadă de cinci centimetri. Noi lucrăm cu zăpadă de zece centimetri, astfel că ei vor plăti o diferenţă doar pentru cei cinci centimetri care vor fi puşi de firma ce efectuează lucrările de reabilitare termică a blocului”, a mai spus şeful de la Investiţii.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here