Posturi cu dedicaţie?! – Prefectura Gorj disponibilizează şi apoi angajează

404

PREF 2Muncă grea pentru comisia de evaluare din cadrul Prefecturii Gorj. În cadrul instituţiei se organizează astăzi un examen scris pentru ocuparea a două posturi temporar vacante. Ideea examenului le-a venit angajaţilor care îşi primiseră preavizul, iar organizarea examenului a fost imediat semnată de conducerea instituţiei.

Ilar este că Prefectura Gorj nu ar fi trebuit să organizeze un astfel de concurs atâta timp cât numai ce s-a debarasat de câţiva dintre salariaţi.

Ocuparea a două posturi temporar vacante a fost cerută de patru dintre cele şapte persoane aflate în preaviz din cadrul Prefecturii Gorj. Invocând diverse legi şi hotărâri de Guvern, prefectul Liviu Andrei a semnat Ordinul 263 pentru organizarea unui examen la care să participe doar cei patru „disponibilizaţi”, motivul invocat fiind că tabeldoar respectivii pot ocupa posturile vacante, având pregătirea necesară. Aceştia sunt Teodora Vătuiu (consilier clasa I, gradul profesional superior, treapta I de salarizare), Ioan-Miron Zegrean (consilier clasa I, gradul profesional superior, treapta I de salarizare), Cornelia-Doiniţa Miu (consilier clasa I, gradul profesional superior, treapta I de salarizare) şi Diana-Lăcrămioara Viezure (consilier clasa I, gradul profesional asistent, treapta III de salarizare).

Odată cu primirea preavizelor, în aceeaşi zi, cei patru au făcut cerere pentru ocuparea a două posturi temporar vacante şi anume: consilier clasa I, gradul profesional superior, treapta I de salarizare din cadrul Corpului de Control al Prefecturii, şi cel de consilier clasa I, gradul profesional asistent, treapta III de salarizare din cadrul Serviciului Informare, Relaţii Publice, Secretariat, Administrativ şi Resurse Umane, Compartimentul Resurse Umane.

Examen scris azi, interviu miercuri

În vederea ocupării celor două posturi, cei patru candidaţi se vor prezenta astăzi de la orele 09:00 la examinarea scrisă, iar miercuri se va organiza interviul. În vederea examinării, a fost constituită deja şi Comisia de examen, dar şi cea de soluţionare a contestaţiilor, ambele formate din trei persoane. În ciuda faptului că doar patru dintre cei şapte angajaţi care se află în preaviz au primit notificare de a participa la examen, în procedura de evaluare este menţionată şi obligaţia de a depune cerere pentru participare, nedorindu-se decât respectarea la suprafaţă a regulamentelor în cazul organizării concursurilor.

„Pentru că cele două posturi erau vacante din această vară, respectiv de anul trecut, şi până acum nu au existat solicitări pentru a se organiza un examen intern, s-a decis susţinerea examenului pentru ocuparea celor două posturi. Însă, la revenirea titularilor pe post, persoanele care au primit preavize iar apoi au ocupat cele două posturi, vor fi excluse din schemă, titularii primindu-şi posturile înapoi. Nu este decât ceva temporar”, a declarat Alina Iordăchescu, purtător de cuvânt al Prefecturii Gorj.

În urma evaluării scrise, candidaţii vor fi declaraţi „Admis” sau „Respins”, cei admişi cu punctaj mai mare de 50 de puncte având posibilitatea să poată susţine interviul. Punctajele finale obţinute cu menţiunea „Admis” sau „Respins” se vor afişa în cursul zilei de miercuri.

O nouă şansă la Schela

Doi dintre candidaţii care vor rămâne „pe lângă” în urma concursului, ar avea o nouă şansă, alături de alţi salariaţi în preaviz din Prefectură, şi anume ocuparea unui post în cadrul Primăriei Schela. Nemulţumiţi de măsurile de criză luate la nivelul administraţiei locale, cei 12 salariaţi ai Primăriei Schela şi-au exprimat intenţia de a demisiona. „Dacă salariaţii Primăriei Schela se vor hotărî să plece, Instituţia Prefectului va cere avizul ANFP- ului pentru a transfera persoanele care au primit preaviz din Prefectura Gorj, la Primăria Schela. Dacă nu se vor ocupa toate posturile, Instituţia Prefectului va cere ANFP- ului să organizeze concurs pentru ca activitatea instituţiei publice locale să nu fie stopată”, a declarat săptămâna trecută purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Gorj.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here