Public Guard-ul va da amenzi în ţoalele vechi ale Poliţiei Comunitare

487

politia comunitaraNoua societate desprinsă din Poliţia Comunitară Târgu-Jiu, SC Public Guard SRL, va avea multe în comun cu „poliţia-mamă”. Cele două vor împărţi clădirea, dar şi echipamentul de lucru.

Din cei aproape 300 de poliţişti comunitari din Târgu-Jiu, doar 96 îşi vor mai păstra posturile, o parte dintre aceştia fiind angajaţi pe o nouă societate, Public Guard, spre a fi salvaţi de la disponibilizări. Regulamentele de organizare şi funcţionare ale societăţii au fost deja întocmite şi aprobate, la cârma societăţii fiind numit Constantin Talabă, şeful Serviciului Public de Evidenţă a Populaţiei Târgu-Jiu.

Conform declaraţiilor lui Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare, angajaţii Public Guard se vor folosi o bună perioadă de vreme de echipamentul comunitarilor, respectiv de uniforme şi bastoane: “Noi cu pistoale nu îi putem ajuta pentru că şi ale noastre sunt închiriate.

Activitatea noii societăţi va fi numai de pază, iar noi vom renunţa la pază pentru că nu vom mai avea personal care să se ocupe şi de acest capitol”. Tudor a mai precizat faptul că Poliţia Comunitară va împărţi spaţiul cu Public Guard-ul şi angajaţii societăţii vor putea da amenzi: “Le vom da uniformele noastre însă le vom pune o bandă vişinie pe care să scrie denumirea societăţii şi nu Poliţia Comunitară. Ca spaţiu, le vom acorda pentru început câteva birouri şi o magazie, şi vom împărţi acelaşi dispecerat”.

Talabă vrea mai multe sedii

Directorul noii societăţi înfiinţate a declarat faptul că spaţiul acordat în incinta Poliţiei Comunitare va fi doar un sediu social, societatea având posibilitatea mai târziu la a-şi deschide mai multe puncte de lucru, şi la a avea propriile echipamente. “Momentan, nu mai facem nici un plan. Suntem în aşteptare că mai avem nevoie de nişte avize de la Bucureşti, iar apoi avize de la Registrul Comerţului. Încă nu ştiu nici ce personal vom lua de la Poliţia Comunitară, însă ştiu sigur că o perioadă vom depinde puţin de ei, iar lucrurile se vom schimba. Ne putem face câte sedii vrem”, a spus Constantin Talabă. Tot acesta a mai menţionat, contrazicându-l pe Tudor, că activitatea Public Guard se va axa pe pază şi securitate, cei de la Comunitară rămânând cu atribuţiile specifice Poliţiei: “Am lucrat ani întregi în Poliţie şi ştiu că indiferent cum s-ar numi, Poliţia tot Poliţie rămâne cu activităţile specifice”.

Examene pentru disponibilizarea poliţiştilor

În această perioadă, la Poliţia Comunitară Târgu-Jiu se organizează examene pentru ocuparea diverselor posturi şi pentru disponibilizarea poliţiştilor spre a ajunge la numărul prevăzut în organigramă. “Termenul de disponibilizare al poliţiştilor care depăşesc numărul de nouăzeci şi şase din organigramă este 15 octombrie, însă îl putem depăşi dacă întâmpinăm probleme în organizarea examenelor. La selecţia dosarelor pentru concursuri am respins circa treizeci deoarece respectivii prezentau lipsă de pregătire profesională. Al doilea caz în care putem păstra angajaţi este dacă pentru un post s-a depus o singură cerere, şi, astfel, este normal s-o avizăm direct, fără examen. Am avut şi un examen pentru Dispecerat, la care o candidată a obţinut zero puncte şi a zis că s-a prezentat la examen doar ca să ne încurce”, a spus Ion Tudor.

Conform acestuia la examenul pentru funcţionar public asistent, se înscriseseră nouă persoane, dintre care s-au prezentat doar şase, toţi aceştia absolvindu-l. La examenul pentru funcţionar public principal, din cei doi candidaţi, doar unul l-a trecut. Tudor a spus că vor urma examene şi pentru inspector de ordine şi siguranţă publică, de agent supraveghetor de circulaţie, agent de ordine publică şi intervenţie, dar şi altele.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here