Situaţie disperată! – Se caută soluţii pentru poliţiştii din Gorj

395

GlobasuDisponibilizările care trebuie să se facă în sistemul bugetar, după cum a cerut Guvernul Boc, i-a adus pe poliţişti în pragul disperării. Numai în luna august, doi agenţi s-au sinucis când au aflat că posturile lor vor fi restructurate. La Gorj, se caută soluţii pentru sprijinirea angajaţilor din poliţie, în vederea evitării unor tragedii.

A fi poliţist în zilele noastre nu mai este o mândrie, ci o corvoadă. Să slujeşti cetăţeanul şi să aperi imaginea instituţiei pe care o reprezinţi, se face tot mai greu în condiţiile în care nu şti dacă vei mai putea să-ţi protejezi familia şi să-i asiguri traiul zilnic. Acesta este sentimentul poliţistului după aplicarea măsurilor de austeritate.

Disperarea cuprinde sistemul

Atmosfera din rândul poliţiştilor poate fi descrisă printr-un singur cuvânt: „disperare”, după cum susţine Cristinel Globaşu, Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Pro Lex Gorj. „Situaţia este disperată pentru că poliţiştii şi-au făcut credite la bănci, iar acum nu mai au cum să le achite. Nu doar la Gorj este această problemă, ci şi la nivel de ţară; au apărut şi în presă informaţii conform cărora doi poliţişti s-au sinucis pentru că urmau a fi disponibilizaţi, iar noi vrem să evităm asemenea evenimente tragice”, a completat Globaşu.

Se caută soluţii

Liderul Sindicatului Poliţiştilor Pro Lex Gorj, împreună cu conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean, caută cele mai bune soluţii pentru angajaţii din sistem. „Am discutat deja cu domnul Caragea şi o să încercăm să facem tot ce se poate pentru a-i ajuta pe poliţiştii care au credite contractate, să discutăm cu reprezentanţii băncilor şi să se găsească o soluţie de reducere a ratelor”, a spus Cristinel Golbaşu. De asemenea, adaugă el, „în cazul celor care şi-au luat locuinţe de serviciu, ne vom interesa dacă există cumva posibilitatea de a se suspenda plata către Inspectorat a ratelor pentru aceste imobile până când poliţiştii vor avea bani să-şi reia achitarea respectivelor rate”.

Există posibilitatea unor noi proteste

Pentru că protestele din lunile trecute nu au avut ecoul dorit, iar Guvernul a pus în aplicare măsurile anunţate, există posibilitatea ca poliţiştii să iasă din nou în stradă. „Noi suntem afiliaţi la Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX şi am vorbit cu Vasile Marica, preşedintele SED LEX, care a zis că deocamdată încă nu s-a decis nimic, dar că în septembrie se va lua o hotărâre vizavi de ce urmează să facem şi va fi stabilit un plan de acţiuni. Dacă Guvernul nu revine asupra măsurilor stabilite, cred că este foarte posibil ca până la sfârşitul anului să ieşim din nou în stradă”, a declarat Cristinel Globaşu, Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Pro Lex Gorj.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here