Cereri puţine, pentru cumpărarea locuinţelor ANL

459

anl tg jiuLocatarii apartamentelor ANL din municipiile Târgu-Jiu şi Motru, şi oraşele Rovinari şi Târgu-Cărbuneşti nu prea au tragere de inimă în a-şi cumpăra locuinţa pentru care plătesc chirie datorită preţului mare, egal cu cel al blocurilor ANL din oraşele mari ale ţării.

Tinerii care locuiesc în blocurile ANL din judeţul nostru nu se arată încântaţi în a-şi cumpăra locuinţa, mulţumindu-se să plătească în continuare chirie pentru apartamentul primit de la stat. La Primăria Municipiului Târgu-Jiu nu s-a primit încă nicio cerere de cumpărare, iar telefoane primite pentru a cere informaţii suplimentare legate de acest subiect sunt de nemulţumire faţă de preţul stabilit de Ministerul Dezvoltării, de 407 euro/metru pătrat. “Pentru chirie în blocuri ANL avem în aşteptare circa o mie cinci sute de dosare şi încă mai primim, dar pentru cumpărare nu se prezintă interes. Evident, târgujienii nu sunt mulţumiţi de preţ dar noi nu avem cu ce să-i ajutăm pentru că preţul e stabilit de Agenţia Naţională a Locuinţelor”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.

În municipiu, mai sunt aprobate spre construire alte 600 de apartamente şi garsoniere, deja lucrându-se la un prim lot dintre acestea.

În prezent, la nivelul municipiului Târgu-Jiu există 275 de locuinţe tip ANL, toate fiind locuite.

Fără cereri şi la Rovinari

ANL.rovinariNici pentru locuinţele tip ANL din Rovinari, administraţia locală de acolo nu a primit cereri de cumpărare, continuând însă să vină cererile pentru obţinerea în chirie a unui astfel de apartament.

Conform viceprimarului Laurenţiu Chivu, în aşteptare sunt un număr de 643 de dosare pentru obţinerea unei locuinţe ANL, actualii chiriaşi preferând să continue să-şi plătească chiria şi nu să-şi cumpere apartamentul.

La ora actuală, în Rovinari există 96 de apartamente de tip ANL, toate ocupate.

Patru familii din Cărbuneşti renunţă la ANL

Nemulţumirea chiriaşilor ANL din Târgu-Cărbuneşti nu este legată numai de preţul de 407 euro/mp de cumpărare, ci şi de majorarea chiriilor pentru cei care doresc să-şi păstreze acest statut. Mihai Mazilu, edilul oraşului, a spus faptul că patru familii din oraş şi-au exprimat verbal dorinţa de a pleca din locuinţele primite de la stat în eventualitatea unei majorări a chiriei: “În prezent, avem două sute şaisprezece cereri pentru obţinerea unei locuinţe, iar cei patru care vor să renunţe au spus că s-au apucat să-şi construiască propriile case”.

Tot patru este şi numărul chiriaşilor ANL cărbuneşteni care îşi depuseseră cerere la primărie pentru cumpărarea apartamentelor. După stabilirea preţului de către Ministerul Dezvoltării, aceştia ş-i le-au retras, deoarece nu le-au convenit să achite acelaşi preţ cu cei din oraşele mari ale ţării. La Târgu-Cărbuneşti există 32 de apartamente de tip ANL, iar în construcţie se află alte o sută.

Două cereri la Motru

Din cele 34 de familii care locuiesc într-un bloc ANL din Motru, doar două dintre acestea au făcut cerere către conducerea administraţiei locale pentru cumpărarea locuinţelor. “Blocul pe care îl avem l-am da în folosinţă acum doi ani şi oamenii nu manifestă interes să cumpere apartamentele deoarece preţul ar fi unul mult prea mare pentru municipiul Motru”, a declarat edilul Dorin Hanu. Conform acestuia, în scurt timp un nou bloc ANL va fi recepţionat, iar acesta va avea 48 de apartamente şi garsoniere, pentru care „concurează” în obţinerea lor peste trei sute de familii.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here