Două primării gorjene, amendate de Garda de Mediu

327

deseuriReprezentanţii Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Gorj au „poposit” săptămâna trecută în localităţile Glogova şi Novaci, acolo unde au aplicat câte o sancţiune contravenţională şi au dispus aplicarea unor măsuri. În urma controalelor privind salubrizarea pe localităţi, comisarii Gărzii de Mediu Gorj, au amendat săptămâna trecută primăriile Novaci şi Glogova.

Fiecare dintre acestea a primit ca şi sancţiune suma de 15.000 de lei.

“Am aplicat aceste sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea condiţiilor de mediu privind colectarea, transportul şi eliminarea deşeurilor. Amenzile au fost plătite de către administraţiile locale, fără a se face contestaţii împotriva măsurilor dispuse de noi”, a declarat Ovidiu Ilie, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Gorj. Totodată, o firmă care extrage piatră din zona Motru, Prod Impex, a fost amendată acum câteva zile cu suma de 30.000 de lei. Conform lui Ovidiu Ilie, controlul la firma respectivă s-a făcut în urma unei sesizări, iar amenda s-a aplicat după ce oamenii legii cu constatat că se lucra fără autorizaţie de mediu: “Plata amenzii este în termenul legal de cincisprezece zile, iar până acum nu a fost făcută vreo contestaţie, deci urmează să se plătească”.

Amenzi, pe bandă rulantă

O altă firmă amendată a fost SC Tatoinvest, la punctul de lucru de la Crasna, unde există o balastieră. Acolo, în urma controalelor, comisarii de mediu au constatat că există scurgeri de ulei obţinut în urma lucrărilor de reparaţii la utilaje. Amenda aplicată de comisari a fost de 10.000 de lei.

Şeful Gărzii de Mediu Gorj a mai spus faptul că s-a făcut un control complex şi cu Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Medicului la Complexul Energetic Turceni, urmărindu-se stadiul programului de conformare. Pentru că nu au fost constatate nereguli, oamenii legii nu s-au văzut nevoiţi să aplice vreun avertisment sau vreo amendă. “Şi în perioada următoare, vom continua controalele planificate pe salubrizare pentru că am dispus mai multe măsuri la primăriile amendate, şi ne vom ocupa şi de sesizările primite de la cetăţeni, care, cel mai adesea, reclamă faptul că vecinii evacuează apele uzate pe proprietăţile lor”, a mai spus Ilie.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here