OMV Petrom, datornică la plata amenzilor

442

banicastigatilaloteriaromana2Amenzile date acum două săptămâni de către comisarii de mediu firmelor OMV Petrom Ţicleni şi Brădeşti, în valoare de către 100.000 de lei fiecare par a fi trase de coadă, administratorii firmelor nu au plătit decât jumătate dintre aceste amenzi.

“În cazul OMV Petrom Ţicleni am aplicat amenda pentru nerealizarea măsurilor impuse în programul de conformare. Cei de acolo trebuiau să facă nişte investiţii şi nu le-au realizat în totalitate şi la termen”, a declarat Simona Cornea, reprezentant al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu.

Şi OMV Petrom Brădeşti a fost sancţionată în urma mai multor sesizări venite de la cetăţeni ale căror terenuri agricole au fost inundate de petrol. Poluarea a afectat o suprafaţă de circa 2.000 de metri pătraţi. Potrivit reprezentantei Gărzii de Mediu Gorj, firma va mai primi sancţiuni şi mai mari dacă nu se va remedia problema scurgerii ţiţeiului.

Administratorii OMV Petrom Brădeşti riscă o nouă sancţiune deoarece, la sediul Gărzii de Mediu Gorj, a ajuns o sesizare de la un localnic din Dănciuleşti. „Cetăţeanul a reclamat că lucrătorii de acolo au dezertat ape uzate pe terenul său. I-am spus ca următoarea dată când se întâmplă acest lucru, să vină să ne anunţe, să-i prindem în fapt. Oricum, vom merge să efectuăm controale în zona respectivă”, a menţionat Simona Cornea.

Arderi necontrolate

Potrivit lui Ovidiu Ilie, comisar-şef al Gărzii de Mediu Gorj, cea mai nouă amendă a fost dată joi, 28 iulie. Comisarii de mediu au observat cum pe raza comunei Dăneşti şoferul unei maşini Dacia papuc descărca polistiren, precum şi alte materiale de construcţii, cărora le-a dat foc: ”Am încercat o legitimare a şoferului, însă acesta a fugit, dar datorită agenţilor Poliţiei Oraşului Ţicleni, am reuşit identificarea bărbatului şi am mers la sediul firmei la care era angajat. Sancţiunea dată societăţii din Ţicleni la care şoferul era angajat a fost amendată cu suma de două sute de mii de lei pentru depozitare necorespunzătoare şi poluarea mediului”.

Pe parcursul lunii trecute, comisarii de mediu gorjeni au aplicat mai multe amenzi, a cărora valoare totală a fost de circa 400.000 de lei.

Izabella MOLNAR

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here