Elevii Liceului „Constantin Brăiloiu”, artişti în devenire

434

liceul de muzicaÎnscrierile la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu au adus instituţiei de învăţământ mulţi elevi în clasa a IX-a. Doar câteva locuri în clasa de teatru mai sunt disponibile pentru elevii care se mai pot înscrie şi în toamnă, după sesiunea de corigenţe.

Pentru anul şcolar 2010-2011, la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu există trei clase de a IX-a, una de muzică, una de arte vizuale şi alta de artă dramatică, fiecare a liceul de muzica (1)câte 30 de locuri fiecare. Potrivit directorului instituţiei de învăţământ, Aurelia Savu, în cele două sesiuni de admitere, câte au fost până acum, atât în luna iunie cât şi ulterior, în iulie, au fost ocupate aproape toate locurile. „Avem 30 de elevi la muzică, 15 la arhitectură, 15 la arte plastice şi 23 la teatru. Asta înseamnă că mai avem şapte locuri libere la teatru”, a declarat Aurelia Savu.

Elevi din tot judeţul

liceul de muzica (4)Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu este singurul liceu de acest fel din judeţ. Din această cauză, în fiecare an, zeci de elevi din tot Gorjul vin să se înscrie la aceste cursuri. Pentru a demonstra că au suficient talent pentru a urma o astfel de şcoală, tinerii trebuie să dea un examen de admitere pentru a intra la liceu, examen care constă în probe de specialitate. Pentru a ocupa şi ultimele locuri rămase libere, în perioada 1-6 septembrie se va mai susţine o sesiune de examene pentru admitere.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here