Mii de târgujieni, cu cărţile de identitate expirate

355

evidenta populatiei facuta de mineAproape şapte mii de cetăţeni se regăsesc în evidenţa Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (SPCEP) Târgu-Jiu. Evidenţa se referă la faptul că acestora le expiră actele de identitate în acest an, fiind nevoie de o înnoire a cărţilor de identitate.

Potrivit lui Laurenţiu Dan, reprezentant al Serviciului de Evidenţă, în actele instituţiei se regăsesc persoanele cărora, în urmă cu zece ani, le-au fost eliberate primele cărţi de identitate, iar acum valabilitatea acestora expiră, astfel că necesită o preschimbare.

„Situaţia pe care o avem cu privire la târgujienii cărora le-a expirat sau le expiră până la sfârşitul anului cărţile de identitate, arată faptul că este vorba de un număr de 6.992 de cetăţeni”, a declarat Laurenţiu Dan.

Conform acestuia, în primul trimestru au expirat 2.039 cărţi de identitate, în cel de-a doilea şi-au pierdut valabilitatea alte 2.048: „Urmează în trimestrul al treilea să expire o mie şase sute zece acte de identitate, iar spre sfârşitul anului alte o mie două sute nouăzeci şi cinci”. Reprezentanţii SPCEP Târgu-Jiu spun că pentru a le aminti cetăţenilor că actele lor de identitate sunt pe punctul de a expira, le sunt trimise înştiinţări scrise la domiciliul din vechile buletine.

Amenzi pentru nepreschimbare

„Preschimbarea cărţilor de identitate poate fi solicitată cu o sută optzeci de zile înainte de expirare sau chiar şi cu cincisprezece zile.

Câteodată mai trecem cu vederea şi fără a-i sancţiona le facem chiar dacă au depăşit termenul legal”, a mai spus reprezentantul SPCEP Târgu-Jiu. Acesta a mai spus că după trecerea termenului când actul de identitate a expirat, cetăţenii primesc un avertisment, iar cei care totuşi nu se prezintă pentru a-şi preschimba buletinul riscă amenzi între 40 şi 80 de lei.

Izabella MOLNAR

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here