Proiect naţional, implementat şi la Gorj

426

“Let’s do it Romania!” este un proiect naţional de implicare socială care presupune curăţarea de deşeuri a arealelor naturale ale ţării într-o singură zi, pe 25 septembrie. Acesta se va desfăşura şi în judeţul nostru, la fel ca pe tot cuprinsul ţării.

Proiectul a fost implementat cu succes în Estonia în anul 2008, în Letonia şi Lituania în 2009, iar în Portugalia şi Slovenia în luna martie a acestui an.

Obiectivele principale care vor fi la nivelul judeţului Gorj sunt curăţarea teritoriului de deşeurile aruncate necorespunzător în ecosistemele naturale şi prevenirea reapariţiei acestora, lucrări care au fost solicitate României şi de Uniunea Europeană, prin intermediul Comisiei Europene.

În organizare, la nivel naţional, sunt implicate până în acest moment 29 de ONG-uri, 20 de autorităţi centrale şi locale, o serie de persoane publice, dar şi categoria cea mai improtantă, cetăţenii.

Prima acţiune din proiectul de la Gorj este “Identificarea şi cartarea mormanelor de gunoaie” şi se va lansa astăzi. În desfăşurarea proiectului se implică susţinători ai Gărzii de Mediu Gorj, Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului şi ai Apelor Române Gorj, dar şi primăriile şi structuri din sfera educaţiei.

I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here