Munca fără acte, un fenomen incontrolabil

407

muncitoriÎn ciuda sutelor de controale efectuate anual de inspectorii de muncă, prestarea de activităţi pentru diverse firme fără acte de muncă, continuă să atragă sancţiuni pentru angajatori. Astfel, doar în ultima săptămână a lunii iunie, Compartimentul de Relaţii de Muncă a efectuat 26 de controale pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare.

„Un număr de cinci societăţi au fost depistate că aveau la muncă tot atâtea persoane fără acte. Inspectorii de muncă au aplicat sancţiuni în valoare de şaptesprezece mii de lei pentru utilizarea muncii la negru”, a declarat Gheorghiţă Cusma, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

Şi angajaţii Compartimentului de Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat 19 controale privind aplicarea prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în domeniile industrie, comerţ şi transporturi. „Cu ocazia verificărilor efectuate au fost aplicate şase amenzi contravenţionale în valoare totală de şase mii de lei”, a precizat Cusma.

I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here