Atenţie la scăldat ! – Nu toate ştrandurile sunt controlate de DSP

521

strand1Din toate zonele de scăldat din judeţ aflate în evidenţa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, doar cinci dintre ele au fost verificate. Astfel, din ştrandurile din municipiile Motru şi Târgu-Jiu, din oraşul Rovinari, precum şi din cele două piscine private din Târgu-Jiu, s-a verificat calitatea.

Calitatea apei acestora s-a verificat prin luarea de probe şi efectuarea unor analize de laborator, precum şi efectuarea unor analize ai administratorilor ştrandurilor.

„Totul este în regulă, până acum, nu s-au întâlnit bacterii ce ar putea provoca boli ale pielii sau afecţiuni respiratorii, însă vom continua aceste controale până la sfârşitul sezonului”, a declarat Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj.

Din păcate, chiar dacă sezonul estival local s-a deschis de mai bine de două săptămâni, nu toate zonele de scăldat pentru turişti şi localnici au fost verificate biologic. „N-am apucat însă să facem verificări la Băile Săcelu şi nici la fostele băi de la Ţicleni, în prezent fiind acolo un complex hotelier. Însă, tind să cred că nu vor exista probleme nici în aceste două locaţii, deoarece şi administratorii sunt conştienţi că le-ar scădea profiturile dacă există îndoială la calitatea apei”, a mai spus Piţian.

Medicii recomandă igiena personală

Pe toată perioada sezonului de vară 2010, angajaţii DSP Gorj vor desfăşura controale perioadice în vederea respectării normelor igienico-sanitare în vigoare de către deţinătorii de bazine şi piscine. Totuşi, medicii recomandă, indiferent dacă apa are o calitate îndoielnică sau nu, gorjenii care doresc să meargă în spaţiile de agrement pentru a se bucura de soare şi apă să respecte nişte norme de igienă. Astfel, celor cu afecţiuni dermatologice li se recomandă să evite ştrandurile sau bazinele publice până ce nu-i vor îmbunătăţi starea de sănătate, să folosească toaletele, să poarte costum de baie şi să facă duş atât la intrarea în bazin cât şi la ieşirea pentru distrugerea potenţialilor germeni de pe piele.

Izabella MOLNAR

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here