Concursul național de eseuri de la UCB, la linia de start a ediției cu numărul doi

855

Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității “Constantin Brâncuși” organizează a doua ediție a concursului naţional de eseuri “Economia privită prin ochii mei”. Concursul se va organiza în două etape, este vorba despre selectarea eseurilor depuse, care vor fi evaluate de către o comisie formată din profesori ai Facultăţii de Ştiinţe Economice, și despre prezentarea acestora. Conf.univ.dr. Aniela Bălăcescu se va ocupa, și de data aceasta, de buna organizare a acestei competiții.

Lucrările vor trece de prima etapă doar dacă se încadrează în tema concursului, sunt originale și respectă instrucțiunile de redactare. Etapa a doua se va desfășura pe 18 mai, în fața unei comisii de jurizare formată din 5 cadre didactice ale facultăţii. Aici vor fi prezentate eseurile care trec de prima etapă, fie sub formă de prelegere, fie sub formă de poster. 10 mai 2017 este însă termenul limită de depunere a eseurilor la adresa de e-mail: eseuri.economie.ucb@gmail.com.
Anunţarea lucrărilor selectate, spre a fi prezentate în cadrul etapei a doua a concursului pe site-ul Facultăţii de Ştiinţe Economice la rubrica Noutăţi, va avea loc, potrivit organizatorilor, două zile mai târziu. Data limită pentru depunerea eventualelor contestaţii a fost stabilită pentru 13 mai, ca pe 14 mai să aibă loc afişarea finală a lucrărilor selectate, spre a fi prezentate în cadrul etapei a doua a concursului.
Mai multe detalii despre această competiție se pot vedea pe site-ul UCB sau la adresa http://www.utgjiu.ro/conferinte/2017/concurs_economia/index.html

Premii în bani
La prima ediție a concursului naţional de eseuri “Economia privită prin ochii mei”, desfășurat la UCB, au fost înscrise 49 de eseuri, 13 fiind premiate. Concursul de eseuri are ca scop promovarea excelenței, viziunii și spiritului creator al elevilor din clasele a IX-a – a XII-a, care sunt interesați de domeniul științelor economice, administrarea afacerilor, management, finanțe sau contabilitate. Participarea la eveniment reflectă conectarea tinerilor la realitățile sociale și economice ale lumii în care trăiesc, dar și capacitatea lor de a identifica critici constructive ale acestei realități, oportunități și perspective de evoluție pozitivă și durabilă. Diversitatea ideilor, pornind de la elemente de tip fundamental în construcția economico-socială precum capitalul sau munca și până la aspecte privind consumul și schimbările la nivelul stilului de viață al omului actual, atestă cât de ample sunt preocupările tinerilor privind prezentul în care trăiesc și cât de mari sunt întrebările și provocările pe care le lansează pentru viitor.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here