Colegiul Tehnic Mătăsari- ”Şcoală pentru un viitor verde”

392
matasariColegiul Tehnic Mătăsari a demonstrat de-a lungul timpului că a adoptat o atitudine europeană în privinţa procesului instructiv-educativ, împletind în mod inspirat activitatea didactică cu formarea unui comportament civic responsabil, de adevăraţi cetăţeni ai Comunităţii Europene.

În acest sens cu ocazia celei de a 40-a aniversări a ”Zilei Internaţionale a Pământului”s-au desfăşurat ample activităţi cu scop ecologic, susţinute în colaborare cu Agenţia Naţională de Protecţie a Mediului, filiala Gorj. Astfel, în cadrul cabinetului multimedia al unităţii de învăţământ au fost prezentate materiale pe tema importanţei utilizării responsabile a surselor de energie convenţionale şi orientarea către valorificarea potenţialului energetic solar şi eolian.
Acţiunile dedicate acestui eveniment au cuprins de asemenea plantarea de către elevii mătăsăreni a peste 200 de arţari în vecinătatea colegiului, dorindu-se practic fixarea malurilor pârâului Jilţ şi constituirea unei perdele ecologice de reţinere a prafului de cărbune de la haldele şi staţiile de încărcare situate în apropiere. În această activitate au participat un grup de peste 60 de elevi din cadrul Colegiului Tehnic Mătăsari de la clasele a IX-a D, a XI-a E, a XI-a A şi a XI-a B- Şcoala de Arte şi Meserii, precum şi membrii ”Echipei tinerilor ecologişti”, coordonaţi de profesorii Adrian Luţă, Mihaela Ciocioman şi Marilena Oae. Conform organizatorilor obiectul central al acestei activităţi a fost acela de a forma o conduită pozitivă faţă de mediul înconjurător prin stimularea interesului faţă de păstrarea unui mediu echilibrat şi exersarea unor deprinderi de îngrijire şi ocrotire a acestuia prin educarea şi mobilizarea tinerei generaţii în spiritul protejării mediului înconjurător. Acestor acţiuni li se adaugă periodic descinderi cu scopul de colectare a deşeurilor menajere, aruncate în mod iresponsabil de cetăţenii lipsiţi de simţ civic, însoţite de distribuiri de pliante ce promovează importanţa participării active a tuturor cetăţenilor pentru păstrarea unui mediu curat.
Toate aceste activităţi educative se înscriu în calendarul de acţiuni desfăşurate în cadrul Proiectului Educaţional şi Concursului Naţional-”Şcoli pentru un viitor verde”, proiect cu sprijin internaţional din care face parte în urma unei selecţii naţionale ”Colegiul Tehnic Mătăsari”.
Nicu Covaciu (prof. engl.- grupul şcolar Peştişani)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here