În şcolile târgujiene nu se simte frigul – Cursuri „calde”

400

scoliUnităţile şcolare din Târgu – Jiu nu au probleme cu căldura, în ciuda temperaturilor care, de câteva zile încoace, nu au atins valori pozitive.

Reprezentanţii primăriei au realizat un control în câteva unităţi şcolare din municipiu, pentru a vedea dacă totul este în regulă.

Din fericire, în unităţile şcolare verificate, elevii nu se aflau în situaţia de a sta cu haine groase pe ei la ore. Ba din contră, în Colegiul Naţional „Spiru Haret”, spre exemplu, elevii clasei a XII-a ne-au declarat că se poate sta şi la mânecă scurtă în clasă, fiind foarte cald. Controlul a vizat, de asemenea, şi condiţiile din căminele şcolare. „Noi am pornit centralele cum s-a lăsat puţin frigul. Oricum, corpurile de clădire de la noi sunt friguroase şi umbroase, vara fiind nevoiţi să stăm şi cu bluze mai groase”, a declarat directorul unităţii de învăţământ, Gheorghe Gorun.
Opt milioane de lei anual
Cheltuielile, într-un an de zile, pentru toate unităţile de învăţământ din Târgu – Jiu, în ceea ce priveşte plata tuturor utilităţilor ajung, anual, la suma de 8 milioane de lei. „Pentru întreţinere, care înseamnă plata gazelor, a curentului electric, a apei şi a tot ce mai trebuie, pentru toate unităţile şcolare din oraş, ajungem să plătim cam suma de 8 000 000 de lei, pe an”, a declarat Raul Chiriac, reprezentant al Primăriei Târgu – Jiu. Potrivit acestuia, nu s-a putut vorbi despre o economie, mai ales la agent termic, din cauza temperaturilor foarte scăzute.
Apă caldă la program
Acelaşi lucru se pare că se întâmplă şi în căminele şcolare, unde nici apa caldă, fie ea şi distribuită la program, nu lipseşte elevilor. „Avem căldură şi în cămin. Anul trecut ne-au schimbat centrala aşa că nu am avut niciodată probleme. Avem şi apă caldă, dar cu program”, a povestit o elevă care stă, în timpul săptămânii, într-un cămin şcolar. Din fericire, de aproximativ doi ani de zile, probleme cu căldura din şcoli a fost rezolvată în totalitate în municipiul Târgu – Jiu, singura unitate de învăţământ care mai funcţiona cu încălzire pe lemne, Grupul Şcolar Auto, fiind racordată, de asemenea, la gaze. Astfel, elevii care, uneori, în loc să facă cursuri, ieşeau afară, pe frig sau zăpadă, să taie lemne pentru a avea cu ce se încălzi, acum se duc liniştiţi la orele care se desfăşoară în condiţii normale din acest punct de vedere.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here