Comisarii Gărzii de Mediu, în stand-by până au trecut zilele geroase

323
Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au renunţat de săptămâna trecută la a mai face controale tematice, chiar dacă aveau în plan verificarea depozitelor de deşeuri din zonele rurale ale judeţului. Aceştia s-au axat pe cele planificate, la câţiva agenţi economici, conform Planului de control anual depus la Comisariatul General de la Bucureşti.

„Până vremea ne va permite nu vom face decât controale planificate deoarece din cauza gerului comisarii nu pot petrece multe ore în frig verificând activitatea agenţilor care desfăşoară acţiuni cu impact semnificativ asupra mediului. Avem liste cu agenţii economici care sunt planificaţi să fie verificaţi de câteva ori pe an şi ne axăm doar pe aceştia până mai cresc gradele în termometre”, ne-a declarat Simona Cornea, comisar-şef al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Gorj.

AGAP Târgu-Jiu, sancţionată cu 10.000 lei
Astfel, săptămâna trecută, comisarii au verificat câteva unităţi economice medii şi mari din municipiul Târgu-Jiu, precum Vel Pitar, Uzina de Reparaţii Târgu-Jiu şi AGAP Târgu-Jiu, unitate cu profil de transport, depozitare şi prelucrare de produse petroliere. Aceasta din urmă a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 10.000 lei pentru gestionare necorespunzătoare a uleiurilor uzate. De asemenea, au mai fost verificate firmele Pirelli şi Lafarge, precum şi Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu. Comisarii au mai amendat şi un agent economic din Colibaşi pentru o gravă coroziune a unui colector, poluarea fiind anunţată chiar de către agentul economic. „Sancţiunea urmează să-i fie aplicată acestuia în zilele următoare, agentul economic riscând să plătească o amendă cuprinsă între 25.000 şi 40.000 lei.”
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here