Antrenamente pentru Bac – Examenul de info, prima simulare susţinută de liceeni gorjeni

338

simulare (1)Elevii de liceu din 32 de unităţi şcolare din Gorj au susţinut ieri o simulare pentru examenul de bacalaureat, la informatică. Aceştia au fost voluntari, şi, în funcţie de numărul de computere pe care fiecare unitate şcolară

putea să le pună la dispoziţie, au participat şi la a doua sesiune de simulare sau doar la prima.

Simularea pentru examenul de bacalaureat, la disciplina informatică, a avut loc în două sesiuni, una de la ora 13 şi alta de la ora 15,30. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct Camelia Bibere, la prima sesiune de simulări au participat elevi de la toate cele 32 de licee, iar la a doua sesiune, doar o parte dintre ei, cei care au mai dorit. În unităţile şcolare în care s-a susţinut simularea, directorii au declarat că au încercat să facă în aşa fel încât să nu deranjeze procesul educaţional. „Cei care au susţinut simularea de la ora 13,00, adică aproximativ 80 de elevi, câte cinci din fiecare clasă a XII-a, sunt în schimbul I la şcoală şi i-am scos cu 20 de minute mai devreme de la ore. Nu vor pierde materie şi nici nu am dispus încetarea orelor de curs în timpul simulării”, a declarat directorul Liceului Materiale de Construcţie.
Simulări pentru încercarea sistemului
Luni şi marţi, în toate unităţile şcolare de liceu din judeţ au avut loc simulări tehnice pentru încercarea sistemului de operare. Potrivit Cameliei Bibere, în prima parte a examenului de informatică, este dat elevilor un pachet de itemi, după care aceştia se conectează la internet şi îi realizează. După o jumătate de oră, conexiunea la internet se închide iar elevii primesc un al doilea pachet de subiecte pe care trebuie, de asemenea, să le rezolve.
Examenul începe în februarie
Luni, în cadrul acestor simulări tehnice, au avut loc incidente la trei licee din judeţ, şi anume la Bâlta, Stoina şi la Liceul cu Program Sportiv din Târgu–Jiu. „La cele trei unităţi de învăţământ nu s-au putut conecta în timp util la Internet. În rest nu au fost probleme. La simulările de marţi totul a mers bine peste tot. Sper că nu vom mai avea probleme”, a declarat inspectorul general adjunct. Simularea de ieri după-amiază, de la ora 15.30, s-a realizat cu subiecte diferite decât cea de la ora 13.00. În urma acestei probe, liceenii vor primi un certificat de competenţe, recunoscut la nivel european. Timpul efectiv de lucru este de 90 de minute, din momentul în care toţi elevii au primit subiectele. În primele 30 de minute, ei vor avea acces la internet, dar numai pentru a rezolva anumite subiecte. Proba propriu-zisă va avea loc în perioada 19-29 aprilie. Examenul de bacalaureat va începe la 15 februarie, cu proba orală la limba şi literatura română.
Incident la simulare
În timpul simulării pentru bacalaureat făcute la liceul din comuna Roşia de Amaradia, localitatea a rămas fără curent electric.
Unitatea de învăţământ s-a cufundat în întuneric chiar atunci când elevii din ultimul an de liceu se pregăteau să înceapă simularea pe calculator.
Autorităţile locale au sesizat imediat defecţiunea la CEZ Distribuţie. Purtătorul de cuvânt al acestei societăţi, Dan Popescu, a declarat că, ieri dimineaţă la orele 07.40 reprezentanţii CEZ au fost informaţi că la Roşia de Amaradia tensiunea este slabă, iar la orele 09.20 totul a reintrat în normal, energia electrică nefiind oprită deloc.
Cel care a intervenit pentru remedierea problemelor a fost subprefectul Marcel Romanescu. Elevii de la liceul din Roşia de Amaradia şi-au susţinut simularea.

Dorina Cioplea, Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here