De duminică, Clienţii caselor de schimb valutar au alte drepturi

440

casa schimb valutar facuta de mineDin data de 16 ianuarie, consumatorii care apelează la operatorii economici care desfăşoară activităţi de schimb valutar, au noi drepturi.

„Avem reguli mult mai stricte în ceea ce priveşte modul de afişare a cursurilor practicate, atât în interiorul cât şi în exteriorul casei de schimb valutar. Anunţăm consumatorii gorjeni că în cazul în care ei constată neconcordanţe între cursul valutar afişat şi cel menţionat în formularul de acceptare a tranzacţiei sau pe bonul fiscal, ei pot solicita în scris, în cel mult 24 de ore, anularea tranzacţiei”, ne-a declarat Mihaela Răducan, şefa Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj.

Ea a mai adăugat faptul că solicitarea se face întâi operatorului economic, iar dacă acesta refuză, consumatorul să se adreseze CJPC Gorj. „Aşteptăm ca noul ordin să prevadă şi sancţiunile ce pot fi aplicate în cazul nerespectării dispoziţiilor legale privind protecţia consumatorilor. Până acum, la sediul unităţii noastre nu am primit astfel de sesizări dar am discutat cu colegi din alte judeţe care au avut astfel de situaţii în care erau implicate sume mari de bani tranzacţionate la casele de schimb valutar”, a mai completat comisarul-şef.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here