În primele două luni ale anului – 241 de angajaţi din judeţ îşi vor pierde locurile de muncă

437

muncitorRata şomajului va creşte vertiginos şi la nivelul judeţului nostru în prima jumătate a noului an. Până la sfârşitul lunii decembrie 2009, conform statisticilor existau înregistraţi în Gorj 16.463 de şomeri, rata şomajului

atingând la început de an nou 10,9%.Primele două luni ale lui 2010 aduc în Gorj 241 de disponibilizări, a anunţat ieri Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. Singura diferenţă faţă de lunile trecute este aceea că în această lună, o instituţie deconcentrată a anunţat că va da afară 17 angajaţi, din totalul de 78. Şi aici este vorba de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

De asemenea, tot în prima lună a lui 2010, alţi 10 angajaţi ai Ilmectrans vor rămâne fără job-uri, acestora alăturându-li-se alte 18 de la Hans Oberding, precum şi 94 de la Socend Ind. Totalul muncitorilor care vor fi disponibilizaţi pe parcursul acestei luni ajunge la numărul de 139.
Nici a doua lună a anului, adică februarie, nu aduce veşti mai bune. Viitorul va deveni mai sumbru pentru alţi 102 angajaţi gorjeni care vor fi nevoiţi să se reorienteze spre alte locuri de muncă. Petrom va da afară 42 de muncitori, în timp ce Uzina Mecanică Sadu va rămâne fără alţi 60 de angajaţi, din totalul de 974. UM Sadu a invocat către AJOFM Gorj efectuarea acestor disponibilizări în baza OUG 95/2002, iar la rubrica „Observaţii” este trecut „motiv angajator”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here