Garda de Mediu a luat în vizor transportatorii de lemne

381
2009-03-1223__ro__ZA__forestieri Ieud (SR)Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Gorj a luat în vizor în ultima perioadă pe transportatorii de lemne, în special din cauza faptului că se fac tăieri masive în pădurile din judeţ al brazilor şi molizilor cu ocazia apropierii Crăciunului. „Am verificat până în prezent cinci agenţi economici deţinători de fond forestier.

Din fericire, nu am constatat nereguli, aşa că n-am fost nevoiţi să aplicăm sancţiuni”, ne-a declarat Simona Cornea, comisar-şef al Gărzii de Mediu Gorj.

De asemenea, în ultimele două săptămâni, comisarii instituţiei au rezolvat patru sesizări venite din partea cetăţenilor, iar vinovaţilor li s-au impus măsuri pentru rezolvarea neregulilor. Totodată au mai fost efectuate două controale planificate la Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă Motru, precum şi la SC Assani Import Export Brăneşti.
Garda de Mediu Gorj a mai aplicat şi trei sancţiuni contravenţionale în valoare de câte 2.000 lei fiecare în urma unor controale efectuate la nouă agenţi economici. Sancţionaţii au primit amenzile deoarece nu şi-au depus la termen declaraţiile de mediu la Administraţia Fondului de Mediu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here