Posibile soluţii de e-guvernare la Primăria Târgu-Jiu

387
Primaria Targu JiuUn proiect în valoare de 6.671.637 lei va fi pus în aplicare în următoarea perioadă la Primăria Municipiului Târgu-Jiu. Acesta se intitulează „Implementarea unei soluţii de e-guvernare la nivelul Primăriei Târgu-Jiu pentru eficientizarea serviciilor publice oferite cetăţenilor şi mediului de afaceri”.

Consiliul Local va interveni în acest proiect cu următoarele sume: 112.128 lei pentru cheltuieli eligibile, 1.065.219 lei cheltuieli neeligibile.

Proiectul este o etapă în procesul de modernizare al administraţiei locale, iar serviciile pentru cetăţeni care vor fi puse în aplicare vizează îmbunătăţirea relaţiilor între administraţia locală şi cetăţeni, de creştere a nivelului de interacţiune între aceştia, încurajat de transformările radicale în întreaga lume în cadrul procesului de tranziţie spre societatea informaţională.
Odată ce etapele proiectului vor fi puse în aplicare, cetăţeanul îşi poate descărca toate formularele de pe pagina de internet a Primăriei, şedinţele lunare de Consiliu Local vor fi transmise prin internet, se vor oferi servicii de forum şi news-letter, instituirea unui singur număr de apel pentru preluarea cererilor cetăţenilor. De altfel, se va „amenaja” şi un ghişeu virtual pentru plata impozitelor şi a taxelor locale şi se vor instala diverse aplicaţii menite să vină în cunoaşterea mai completă a cetăţenilor asupra modului de lucru al salariaţilor Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here