Mită electorală pedelistă la Padeş şi Godineşti

367

Ultima noapte de campanie a fost una extrem de agitată pentru echipele de propagandă ale celor două partide rămase în competiţia electorală pentru preşedinţia ţării.

Sesizările de mită electorală curg lanţ. In seara de 4 decembrie, Stoina, Berleşti, Godineşti, Padeş au fost localităţile în care echipele de campanie ale PD-L-ului au fost surprinse cu diverse materiale pentru influenţarea votului. Aşadar, portocaliii şi-au scos la atac arsenalul prin care îşi negociază voturile cu alegătorii.

Pentru a nu fi demascată acţiunea de mită electorală oamenii de campanie ai PDL Gorj au preferat să acţioneze noaptea. După incidentul de la Arcani din noaptea de 3 spre 4 decembrie, când doi gorjeni au primit amendă de 1000 de lei pentru faptul că distribuiau materiale pentru influenţarea votului, alte două sesizări făcute la numărul unic 112 au dus la întocmirea de procese verbale de căre posturile de poliţie din comunele Padeş şi Godineşti.
PDL s-a ales cu DOSAR PENAL la Padeş
pades4În localitatea Padeş, a fost surprins chiar preşedintele organizaţiei locale PD-L, Dan Cârstoniu. Acesta mai ocupa şi una dintre funcţiile de director în cadrul Hidroelectrica S.A. În maşina acestuia au fost găsite câteva zeci de pufoaice inscripţionate cu sloganul partidului şi mai multe perechi de cizme de cauciuc de culoare portocalie pe care le distribuia oamenilor. Maşina pedelistului a fost surprinsă de oamenii legii chiar pe uliţa unde locuieşte primarul comunei Viorel Nicolescu.
„ Aseară(n.r. 4 decembrie), pe la orele 21.00 am primit un telefon spunându-mi-se că, chiar pe uliţă la mine este o maşină de-a PD-L-ului din care se dădeau la oameni geci şi cizme. Am ieşit afară şi am dat de ei. Era maşina lui Dan Cârstoniu , care atunci câmd a văzut că a fost descoperit a fugit. Am chemat Poliţia, până la urmă a venit şi Cârstoniu înapoi, a deschis maşina în care s-au găsit 27 de geci şi 4 perechi de cizme portocalii. Au venit şi poliţiştii din Motru şi i s-a făcut dosar penal. Am avut numai probleme cu acest godinesti1om, care minţea în telefon pe şeful lui Cosmin Popescu că îl bate poliţia” a declarat primarul Viorel Nicolescu.
Sesizare făcută de PSD şi la Godineşti
Şi în comuna Godineşti a fost surprinsă o maşină, marcă străină, care distribuia geci. În aceeaşi seară, la Stoina a avut loc un alt scandal de mită electorală, iar în comuna Berleşti pesediştii au reclamat faptul că democrat-liberalii împart produse alimentare cetăţenilor din localitate.
Oana Paloş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here