Detalii din jaful de 29.000 dolari

577

Furtul câtorva zeci de mii de dolari dintr-un sat situat nu departe de Târgu-Jiu nu putea rămâne unul simplu, atât timp cât e vorba de dispariția unei sume destul de mari. Păgubitul este Dorin Zdrăncălie, din satul Barza, comuna Dănești. Omul a fost plecat în Portugalia în ultimele luni, înainte de a merge în străinătate el primind de la un nepot de-al său din America o mare parte din suma respectivă. El trebuia să aibă grijă de bani și s-a gândit că în perioada în care nu e acasă poate să îngroape economiile sale alături de cele ale nepotului într-un borcan în garaj, fiind convins că nimeni nu se va atinge de ei. “Vă spun sincer că am săpat aici groapa, am luat banii de la bancă, pentru că se văd și etichetele, i-am adus acasă, i-am învelit în staniol, apoi într-o pungă pe care am pus-o în borcan. Am pus borcanul într-o oală, oala am acoperit-o cu un lighean și totul l-am îngropat foarte bine în pământ. În plus, deasupra, am parcat mașina, am închis bine garajul și am fost convins că nu vor fi probleme. Când am venit acasă și am văzut că era o bancnotă de 100 de dolari căzută prin garaj am simțit că leșin. Am tras mașina și când m-am uitat era săpată groapa și banii dispăruseră. Am mai găsit apoi două bancnote de câte 100 pe sub saltea. Nu vă pot spune ce am simțit mai ales că noi, în comunitatea noastră de romi știți cum e, se duce vorba repede, am simțit că pică pământul sub mine”, povestește păgubitul.
Omul a mers la Poliție și a cerut să fie o anchetă, mai ales că găsise o spărtură în tavanul de la garaj, fiind convins că nu e vorba de o persoană prea voluminoasă care să fi intrat pe acolo. Ancheta a stabilit repede că fiica de 15 ani a acestuia a comis jaful, lui Zdrăncălie nevenindu-i să creadă. “Ea a luat acum capacitatea cu notă mare, îi promisesem că îi facem un cadou deosebit, era harnică acasă, mă ajuta, că așa cum se poate vedea i-am creat toate condițiile. Vroiam să mai lucrez la casă și prin curte vara aceasta, dar uite ce a putut să îmi facă. Cred că a intrat într-un anturaj nefast pentru că am înțeles că i-a dat banii unui băiat pe care l-am identificat eu și care cred că ar trebui cercetat și de polițiști. Eu cred că el a drogat-o pentru că fata mea nu putea să facă așa ceva vreodată. Sper ca organele în drept să își facă datoria”, mai spune bărbatul.
IPJ Gorj, prin purtătorul de cuvânt Andrei Lazăr, a confirmat faptul că fiica de 15 ani a păgubitului este principalul suspect în acest caz. Ea este acuzată de furt calificat și pentru că este minoră poate ajunge într-un centru de reeducare, în prezent fiind sub supravegherea celor de la Protecția Copilului. În perioada în care părinții au fost plecați din țară ea a fost lăsată în plasament la stat, tatăl fiind convins că asta a făcut-o să intre în anturaje pe care el nu le-a mai putut controla.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here