Chinezii revin în mai la SE Rovinari pentru perfectarea contractelor cu CEO

427

Aproximativ 250 de noi locuri de muncă vor fi create în urma înregistrării la Registrul Comerţului a societăţii mixte Huadian Oltenia Energy SA, rezultată în urma parteneriatului dintre Complexul Energetic Oltenia (CEO) şi compania chineză de stat Huadian Engineering. Cel puțin asta anunță public compania care subliniază și că, o delegaţie a părţii chineze din cadrul societăţii mixte Huadian Oltenia Energy SA au efectuat, în perioada 28 martie-12 aprilie, o vizită de lucru pentru a discuta principii ale contractelor de furnizare cărbune şi furnizare servicii. Următoarea vizită va avea loc în cursul lunii mai, când se preconizează că vor fi perfectate contractele, iar noua societate va putea fi înregistrată la Registrul Comerţului.

Societatea mixtă Huadian Oltenia Energy SA va avea sediul în Rovinari. În cadrul acesteia vor lucra un număr de circa 250 de angajaţi. “Începerea lucrărilor de construire a noii centrale de 1 x 600 MW se va face după obţinerea tuturor avizelor şi aprobărilor necesare. Durata de construire este de circa 36 de luni de la obţinerea autorizaţiei. Această nouă capacitate de producţie ar trebui să înlocuiască capacităţile existente în Sistemul Energetic Naţional, a căror durată de viaţă este expirată şi a căror tehnologie, ce aparţine anilor 1970, este depăşită”, se menţionează în comunicatul de presă.
În perioada implementării, se estimează că vor fi create peste 4.000 de locuri de muncă, iar noul grup energetic va utiliza 4,6 milioane tone de lignit anual, ceea ce înseamnă securizarea a 3.000 locuri de muncă. Reprezentanţii Ministerului Energiei au anunţat, încă din anul 2014, crearea societăţii mixte între Complexul Energetic Oltenia şi compania chineză Huadian, un proiect care vizează investiţii de circa un miliard euro la termocentrala Rovinari.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here