Ciprian Florescu, noul președinte al Consiliului Județean

688

Consiliul Judeţean s-a întrunit, ieri, în şedinţă extraordinară pentru alegerea, prin vot secret, a noului preşedinte. Au fost făcute două propuneri: Ciprian Florescu și Victor Banța. În urma votului, noul președinte al CJ Gorj este Ciprian Florescu, cu 21 de voturi, Banţa primind doar 10 voturi. De la şedinţă au lipsit Ion Călinoiu şi Dan Vîlceanu, fiind prezenţi 31 de consilieri judeţeni.

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, Ciprian Florescu, este noul președinte al CJ Gorj. Marți, 22 martie 2016, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean, Florescu a fost votat de 21 dintre cei 31 de consilieri județeni prezenți în sală. Ședința a debutat cu „scântei”. Consilierul PNL Victor Banţa a contestat de la bun început legalitatea şedinţei, pe motiv că documentul de convocare nu le-a fost trimis consilierilor judeţeni în termen legal. Secretarul judeţului a explicat că toţi consilierii consiliul judetean (5)judeţeni au primit prin e-mail cererea de convocare a şedinţei. „Nu avem la mapă un document de convocare. Asta nu e şedinţă extraordinară, e şedinţă de îndată”, a explicat, pe un ton grav, consilierul Banţa. Ulterior, acesta a fost de acord şi a votat ordinea de zi a şedinţei. Prefectul Gheorghe Paraschivu l-a invitat pe cel mai în vârstă consilier judeţean, Petre Rădulescu, să preia şedinţa, după care Ciprian Florescu a fost ales preşedinte de şedinţă. PSD l-a propus pe Florescu pentru postul de preşedinte al CJ Gorj. Liberalii l-au nominalizat pe Victor Banţa. S-a trecut la vot secret, în urma votului câștigător ieșind Ciprian Florescu. Voturile au fost numărate însă în faţa camerelor de luat vederi, pentru a înlătura orice suspiciune. „A fost o ședință grea. Era firesc, era normal. Ne așteptam să existe o reacție din partea adversarilor politici, însă până la urmă lucrurile s-au lămurit și au intrat pe un făgaș normal, ședința fiind încheiată cu succes. Partidul Social Democrat mai ales în momentele cheie, în momentele grele, dovedește că este unit. Alături de noi au venit toți oamenii de caracter. Nu pot decât să le mulțumesc pentru votul pe care l-au dat, pe de o parte arătându-și încrederea în ceea ce mă privește, pe de altă parte să îi felicit pentru faptul că merg în continuare pe ideea de unitate”, a mărturisit Ciprian Florescu, noul președinte interimaral CJ Gorj. De la şedinţă au lipsit Ion Călinoiu şi Dan Vîlceanu, fiind prezenţi 31 de consilieri judeţeni.

Florescu: „Mă bucur că a ieșit cum ne doream”
Cât privește mandatul său, Florescu a menționat că „acest mandat vine ca urmare a unei situații pe care consiliul judetean (2)nimeni nu și-ar fi dorit-o la nivelul Consiliului Județean Gorj și nici în PSD. Noi am fost nevoiți să ne mișcăm în așa fel încât Consiliul Județean să nu sufere situații de blocaj administrativ. Mă bucur că până la urmă a ieșit așa cum ne doream”. La finalul ședinței, președintele Florescu a mai precizat că nu își va schimba biroul și nu va face schimbări nici în privința consilierilor personali; va fi păstrat, de asemenea, și purtătorul de cuvânt.

Călinoiu poate să revină oricând pe funcție
În hotărârea privind alegerea Președintelui Consiliului Județean Gorj, ca urmare a constatării încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului lui Ion Călinoiu, se precizează că ,,Exercitarea mandatului de Președinte al Consiliului Județean Gorj dobândit prin prezenta hotărâre este condiționată de menținerea, prin hotărâre judecătorească, a Ordinului Prefectului nr. 108/17.03.2016, astfel încât: a) În cazul suspendării executării Ordinului Prefectului nr. 108/17.03.2016 și până la soluționarea definitivă a contestației domnului Ion Călinoiu, acesta va reveni, fără nicio altă formalitate administrativă, în funcția de Președinte al Consiliului Județean Gorj; b) În cazul anulării Ordinului Prefectului nr. 108/17.03.2016, domnul Ion Călinoiu va reveni, fără nicio altă formalitate administrativă, în funcția de Președinte al Consiliului Județean Gorj, devenind incidente art. 26, alin. 1 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001.”
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here