5 jocuri pe care le preferă oamenii inteligenți și pot fi practicate pe mobil

2288

Oamenii inteligenți îmbină utilul cu plăcutul, astfel încât jocurile le antrenează mintea, pe lângă faptul că îi binedispun. Desigur, pentru a obține acest efect, trebuie să alegi cu atenție jocurile. Jocurile de aceste gen te provoacă să gândești diferit, să îți imaginezi și să găsești soluții pentru tot felul de situații schimbătoare – pe care nu le poți realiza pe pilot automat. Mai jos vei găsi 5 jocuri care te vor distra și îți vor ascuți abilitățile mentale.

Lumosity

Lumosity este una dintre cele mai populare aplicații de logică de pe piața mobilă, având o bază de peste 85 de milioane de utilizatori. Aplicația include o colecție de peste 30 de jocuri care sunt ideale pentru antrenarea creierului, iar producătorii continuă să adauge noi mini-jocuri ocazional. Vei putea urmări progresul în timp pentru a-ți putea seama de felul în care ai evoluat și totodată, te vei putea compara cu alți jucători. Deși nu este la fel de popular precum șahul, jocurile din Lumosity sunt capabile să îmbunătățească memoria, nivelul de atenție, flexibilitatea și viteza de procesare a informațiilor și de soluționare a problemelor.

Angry Birds

La prima vedere, poate să pară un joc pentru copiii, însă Angry Birds este un joc de puzzle 3D mult mai complex decât cele clasice. Fiecare nivel îți oferă un set de păsări, cu abilități diferite, pe care trebuie să le lansezi pentru a distruge porcii care sunt plasați printre diverse structuri. Angry Birds este, așadar, un joc de strategie captivant, super distractiv, dar care poate contribui și la îmbunătățirea gândirii spațiale, a rezolvării problemelor, a atenției la detalii și în ceea ce privește realizarea unei strategii. Jocul continuă să fie actualizat, iar noi nivele sunt adăugate în mod regulat. Nu trebuie să uităm să menționăm faptul că, franciza a lansat deja și două pelicule de animație în cinema-uri, în anii 2016 și 2019.

Poker

Jocul a fost inventat la începutul secolului XIX de către coloniștii francezi așezați în New Orleans, însă de atunci a suferit numeroase modificări. Este prin desăvârșire, un joc de strategie, în care contează foarte mult atât strategia personală, cât și atenția acordată mișcărilor efectuate de ceilalți jucători. Astăzi, cea mai populară variantă este Texas Hold’em, în care se folosește ierarhia mâinilor de poker clasică, însă jucătorul primește doar două cărți în mână și trebuie să facă combinații cu celelalte 5 cărți pe care dealerul le pune cu față în sus pe masă. La Hold’em există patru runde de pariere, așa că dinamica jocului este întotdeauna interesantă și lasă loc pentru o mare varietate de abordări și strategii.

Rubik

Cubul Rubik a fost inventat în anul 1977 de către un profesor de arhitectură maghiar cu același nume. A intrat în producție în următorii ani și până în anul 2009 a fost vândut în peste 350 de milioane de exemplare. Cubul are 6 fețe de culori diferite, fiecare cu câte 9 pătrate, iar acestea pot fi amestecate într-o infinitate de moduri. Scopul jocului este readucerea cubului în faza inițială, lucru care poate fi reușit aplicând diverse strategii. Profesioniștii sunt capabili să rezolve un cub în doar câteva secunde, însă jocul în sine, este o modalitate plăcută de a menține creierul activ, cu scopul de a îmbunătăți concentrarea, coordonarea mână-ochi, precum și memoria pe termen scurt. Cum era de așteptat, jocul a pătruns și în mediul virtual și poate fi practicat pe mobil.

Monument Valley 2

Acesta este unul dintre cele mai atractive jocuri de puzzle, care se folosește de povești pentru a captiva atenția utilizatorilor și pentru a-i ajuta să dezvolte anumite abilități cognitive importante. Gameplay-ul este unul interesant și atipic, care presupune găsirea indiciilor și a rutelor prin labirinturi, însă acestea nu sunt lipsite de diverse iluzii optice, menite să-l înșele pe utilizator. Prima ediție, lansată în anul 2014, s-a bucurat de un real succes, iar trei ani mai târziu a fost lansată continuarea. Pe lângă factorul de divertisment, jocul te învață câte ceva și despre cum funcționează lucrurile în lume, stimulându-ți imaginația și făcându-te în același timp să zâmbești, atunci când descoperi modul inedit în care căile de ieșire au fost ascunse sub nasul tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here