24 de meşteri populari din întreaga Oltenie expun la Târgu-Jiu

847

Obiecte din ceramică, lemn, bijuterii lucrate manual, icoane, podoabe şi haine ţigăneşti, produse apicole şi alte dulciuri ce fac deliciul celor mici pot fi găsite în aceste zile în centrul municipiului Târgu-Jiu. Cea de-a opta ediţie a Târgului Meşterilor Populari din Oltenia este organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj şi s-a deschis, ieri, aducând laolaltă 24 de meşteri populari.

targ mesteri populari (3)Un invitat special al ediţiei 2016 este meşterul Mircea Crăciun din Bucureşti, care a adus la Târgu-Jiu, la fel ca şi anul trecut, bijuterii, podoabe şi haine ţigăneşti. “Este cea de-a opta ediţie a Târgului Meşterilor Populari din Oltenia, care se distinge de Târgul Naţional al Meşterilor Populari din luna august. Aceasta este o ediţie la care participă 24 de meşteri din toate judeţele Olteniei; avem şi un invitat special din Bucureşti care este, de asemenea, un invitat tradiţional. Este vorba de Mircea Crăciun, care comercializează podoabe şi port ţigănesc. Toţi cei care în aceste zile, când sunt şi Zilele Municipiului Târgu-Jiu, se vor plimba pe strada Victoria din Târgu-Jiu, vor avea posibilitatea să achiziţioneze pentru ei şi pentru cei dragi, obiecte de artă populară din zona Olteniei, începând de la ceramică şi continuând cu obiecte de port popular, cu podoabe, obiecte din lemn, diverse confecţii din arta ţesutului şi cusutului.
targ mesteri populari (4)Este o manifestare organizată de noi, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, cu sprijinul Consiliului Judeţean Gorj şi al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. Ne aflăm în Anul Brâncuşi în Gorj aşa că toate evenimentele sunt incluse într-un program special”, a declarat Ion Cepoi, directorul CJCPCT Gorj.

targ mesteri populari (1)Autorităţile speră la o vânzare masivă
Prezente la deschiderea ediţiei din acest an a Târgului Meşterilor Populari din Oltenia au fost şi autorităţile locale şi judeţene. “Ne aflăm la ediţia cu numărul opt şi avem speranţa că această tradiţie se va păstra peste ani, iar meşterii populari care vin la Târgu-Jiu în preajma sărbătoririi Zilelor Municipiului Târgu-Jiu, dar şi cu alte ocazii, vor veni cu cele mai valoroase lucrări pe care le pot expune. Am speranţa că vor reuşi să valorifice multe dintre aceste lucrări. Pentru că ne aflăm la începutul unei întregi serii de manifestări dedicate Zilelor Municipiului Târgu-Jiu, dar şi pentru că încă ne aflăm sub cupola Anului Constantin Brâncuşi în Gorj, nu-mi rămâne decât să-mi arăt speranţa că toate aceste acţiuni vor reprezenta o reuşită atât pentru CJ Gorj, cât şi pentru Primăria Târgu-Jiu. Le doresc meşterilor populari să aibă mult succes şi să vândă multe produse”, a spus Ciprian Florescu, vicepreşedintele CJ Gorj.
targ mesteri populari (5)“Începem sărbătoarea Zilelor Oraşului cu tradiţie, cu pilonul care ne reprezintă, cu identitatea noastră naţională. Vă asigur în continuare de sprijinul nostru pentru astfel de manifestări. Sunt acţiuni cu care trebuie să ne susţinem ca brand al regiunii Olteniei, al judeţului Gorj, şi, ca atare, având astfel de manifestări, sunt sigur că şi turiştii pot găsi la Târgu-Jiu ceea ce îşi doresc”, a precizat viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Adrian Tudor.
Preţurile puse la dispoziţie de meşterii populari veniţi la Târgu-Jiu sunt pentru toate buzunarele, ei fiind dispuşi şi la negociere cu clienţii. Târgul Meşterilor Populari face parte din seria manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Târgu-Jiu şi se va încheia la finele acestei săptămâni, odată cu evenimentul organizat de autorităţile locale.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here