206 locuinţe din Târgu-Jiu, racordate la contorizare individuală

636

Societatea Aparegio Gorj a demarat la începutul acestui an o acţiune de contorizare individuală în rândul populaţiei. Până în prezent, au fost executate lucrări de contorizare la patru asociaţii din municipiul Târgu-Jiu.

Pentru a afla mai multe detalii despre acest sistem de contorizare, directorul operatorului regional, Traian Pătrăşcoiu, împreună cu primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, au convocat întâlniri cu administratorii asociaţiilor de proprietari. În urma discuţiilor, mai mulţi locatari au solicitat contorizarea individuală. Astfel, din luna februarie şi până în prezent au fost executate lucrări la patru asociaţii de proprietari (nr. 127, 91, 175, 158), respectiv un număr de 206 locuinţe au fost contorizate individual. De asemenea, începând cu data de 1 mai 2016 se vor pune în funcţiune două sisteme de contorizări individuale la Asociaţiile 127, bl. 30 şi 91, bl.9, sc. 1, la care au fost deja executate lucrările. Activitățile de contorizare individuală vor continua, existând alte patru asociaţii de proprietari din municipiu care deja au lansat comenzi în vederea executării lucrărilor.
O parte dintre avantajele contorizării individuale sunt: înnoirea instalaţiilor de apă pentru fiecare locuinţă în parte; folosirea unor mijloace performante echivalente (ca şi clasă de precizie) ducând la eliminarea diferenţelor înregistrate între contorul de branşament şi suma contoarelor individuale; posibilitatea izolării rău-platnicilor şi asigurarea continuităţii de furnizare a apei pentru celelalte categorii de locatari (buni platnici); asigurarea uniformităţii măsurătorilor pentru toţi locatarii cu referire la poziţia de montare şi clasa de precizie.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here