Peste trei mii de gorjeni, diagnosticați cu viroze și pneumonii

1073
Woman Looking Concerned --- Image by © Royalty-Free/Corbis

În perioada 21-28 ianuarie 2018, la nivelul județului nostru au fost confirmate 2131 cazuri de viroze și 983 de cazuri de pneumonii. Nu mai puțin de 223 persoane au necesitat internare pentru tratarea acestor boli.

Mii de persoane din județul Gorj au ajuns la cabinetele medicale sau la spital, prezentând simptome de răceală. 3114 bolnavi au necesitat îngrijiri medicale. “S-a menținut regula ca și cele mai multe cazuri să fie în rândul copiilor, ei fiind cei mai predispuşi la îmbolnăvire. Am avut 2131 cazuri de viroze, din care 60 de internări, precum și 983 cazuri de pneumonii cu 223 internări”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Recomandări pentru prevenirea îmbolnăvirii
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.
De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig.
În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate.
Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here