Ziua Turismului de Aventură, pe Cheile Sohodolului

835

Serviciul Public Judeţean (SPJ) Salvamont Gorj organizează, sâmbătă, începând cu ora 10, Ziua Turismului de Aventură, pe Cheile Sohodolului. În acest an, se va ţine o lecţie deschisă de alpinism şi escaladă, la care sunt aşteptaţi toţi cei care iubesc mişcarea şi sporturile de aventură.

Iubitorii activităţilor montane sunt aşteptaţi sâmbătă pe Cheile Sohodolului pentru a participa la Ziua Turismului de Aventură. Salvamontiştii gorjeni vor amenaja un atelier de alpinism şi escaladă şi vor ţine o lecţie deschisă pentru toţi doritorii de mişcare. “Sâmbătă, începând cu ora 10, organizăm Ziua Turismului de Aventură, pe Cheile Sohodolului. Va fi o zi deschisă de alpinism şi escaladă, la care nu avem limită de vârstă, fiind activităţi destinate tuturor categoriilor de persoane”, confirmă Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Întreg echipamentul şi asistenţa de specialitate vor fi asigurate la „Ziua Turismului de Aventură” de către S.P.J. Salvamont Gorj. Activităţile din cadrul evenimentului sunt gratuite.

IMG_2005Remember!
Anul trecut, Ziua Turismului de Aventură s-a desfăşurat la Polovragi, mai exact în Cheile Olteţului. Manifestarea a cuprins activităţi de rapel şi tiroliană de pe pod şi cicloturism montan. La eveniment au participat iubitori ai activităţilor montane, persoane care au dorit să încerce senzaţiile turismului de aventură. Atelierul în care s-au desfăşurat activităţile menţionate a fost amenajat de către salvamontiştii gorjeni la începutul anilor 2000, fiind prevăzut cu circuit cu scări metalice, balustrade, trepte de beton, locuri de ancorare a corzilor. Atelierul amenajat corespunzător şi cele două activităţi, rapelul şi tiroliana, alături de o multitudine de activităţi montane au fost cuprinse în programul „Romania – Gorj – Adventure”, program conceput integral de către salvamontiştii gorjeni şi lansat la ediţia de vară a Târgului Naţional de turism din anul 2004, ediţie la care a fost declarat şi a obţinut trofeul „Cel mai atractiv program turistic lansat în România”, singura distincţie obţinută până acum de vreun program turistic specific judeţului.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here