Ziua plantării arborilor-eno tree planting day

477

La Grădinița Nr.1 Baia de Fier
Vineri-20 septembrie ne-am reunit în curtea grădiniței: preșcolari, elevi și profesori, pentru a marca unul dintre cele mai importante evenimente ecologice –“ZIUA PLANTĂRII ARBORILOR” eveniment care se derulează în toată lumea, nu doar în România și care reprezintă o modalitate de sensibilizare a publicului și a factorilor decizionali cu privire la importanţa unui mediu curat și sănătos, a rolului esenţial în menţinerea echilibrului ecologic.

La eveniment au participat Domnul Primar-Turbăceanu Dumitru și directorii Liceului Tehnologic-Cetină Ileana și Turbăceanu Dana.
Plantarea arborilor este foarte importantă pentru noi. În primul rănd, ne reamintește despre natură și despre importanța protejării mediului înconjurător, iar în al doilea rând, este un simbol al cooperării internaționale. Ziua plantării arborilor este strâns legată şi coroborată cu Ziua Internațională a Păcii care se sărbătorește în toată lumea pe data de 21 septembrie, iar cu această ocazie dorim să răspândim mesajul nostru de pace, prietenie și toleranță pentru toți copiii lumii.
Noi, prichindeii de la Gradinița Nr.1 Baia de Fier alături de educatoarele Rădescu Maria, Jitaru Maria, Chirieac Rodica, Babu Jitaru Sidonia și Flitan Veronica, împreună cu elevii de la școala Cernadia și învățătoarele Duguleana Mioara și Papuc Cristina, ne-am hotărât să plantăm câțiva brăduți în curtea grădiniței și promitem să avem grijă de ei, să îi udăm pentru a crește mari, astfel ne vom bucura de umbra lor, dar în același timp de aerul proaspăt și curat pe care-l emană.
Prof. Rădescu Maria

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here