Ziua oierului, la Novaci, fără politicieni de top

319

Autorităţile din Novaci au organizat ieri o nouă ediţie a tradiţionalei manifestări „Urcatul oilor la munte”, fără ca numărul participanţilor să fie unul foarte mare, nici interesul politicienilor nemaifiind unul foarte mare pentru întâlnirea respectivă.

Şeful Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, prefectul Liviu Andrei, alţi reprezentanţi ai acestor instituţii, deputatul Mugurel Surupăceanu, parlamentar în colegiul respectiv, precum şi autorităţi locale au intrat în Casa de Cultură din Novaci pentru a „bifa” manifestarea în cauză, vremea extrem de rece de ieri ţinându-i de parte şi pe politicieni, cât şi pe localnicii din zonă, care în anii trecuţi erau prezenţi cu sutele la parada portului popular şi cu miile la târgul de la marginea oraşului.

Absenţele cele mai notabile au fost înregistrate în rândul politicienilor, care anul trecut, în perioadă de campanie electorală, se mobilizau din greu pentru a fi văzuţi pe scenă. E drept că şi vremea a ţinut atunci cu ei, printre oaspeţii de seamă fiind fostul ministru al transporturilor, Ludovic Orban, tras între timp pe dreapta de la şefia liberalilor. Şefa Conservatorilor, Daniela Popa, venea anul trecut şi ea să urce oile la munte, între timp ea ajungând într-o funcţie bine plătită a statului, locul său la partid fiind luat de un tânăr încă prea puţin cunoscut la nivelul opiniei publice. Anul trecut şi senatorul Toni Greblă, dar şi deputatul Dan Ilie Morega, au fost printre participanţii de la Novaci, de data aceasta piaţa rămânând aproape goală, vremea rea şi lipsa oricărei mize ţinându-i în case până şi pe localnici.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here