Ziua Mondială a Autismului, marcată la Poarta Sărutului

388

poartasarutuluiÎn această seară, de la orele 20:15, în Parcul Central al Municipiului Târgu-Jiu, se va desfăşura un eveniment important ce va marca Ziua Mondială a Autismului, sărbătorită anual în data de 2 aprilie. Evenimentul va fi marcat şi la Târgu-Jiu prin iluminarea în albastru a Porţii Sărutului. Intitulat “AUTISM SPEAKS. LIGHT IT UP BLUE”, acesta este un eveniment internaţional celebrat în peste 65 de ţări, prin iluminarea în culori albastre a peste 500 de clădiri reprezentative.

Tot în această seară, clădiri importante, precum Empire State Building din New York City şi CN Tower din Toronto, Canada, îşi vor transforma luminile în culoarea albastră.

De asemenea, organizaţiile de autism din întreaga lume sărbătoresc ziua prin campanii de sensibilizare, evenimente de conştientizare şi de strângere de fonduri şi utilizarea culorii albastru la diverse articole de îmbrăcăminte, accesorii.

Evenimentul de astăzi este organizat de Primăria Municipiului Târgu-Jiu alături de care va participa Asociaţia EGO, prin Centrul de Resurse şi Intervenţie Terapeutică în Autism din Târgu-Jiu.

I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here