Ziua luptei împotriva discriminării persoanelor cu handicap – Ornamente realizate de persoanele cu dizabilităţi

449
persoane cu handicap (12)Ziua pentru lupta contra discriminării persoanelor cu handicap a fost marcată ieri printr-o expoziţie realizată de persoanele cu dizabilităţi. Acestea au organizat un mic vernisaj la clubul organizat special pentru ele în municipiul Târgu-Jiu.

Obiecte ornamentale, felicitări, punguţe de hârtie, aranjamente florale şi alte lucruri realizate de persoanele cu handicap au făcut ieri obiectul unei expoziţii care a avut loc la sediul clubului persoanelor cu handicap. „Nu a fost foarte greu să le realizăm. Mi-a plăcut. Ne-am inspirat din diferite lucruri”, a povestit Nicoleta Stoica, secretara clubului şi una dintre persoanele care s-au ocupat de realizarea acestor mici minuni ornamentale.
„Şi noi suntem ca voi”
La sediul aceluiaşi club persoanele cu dizabilităţi au participat la jocuri, au băut un pahar de suc şi au socializat, bucurându-se atât de vremea frumoasă de afară cât şi de ziua pentru persoanele cu handicap. „Vin de câte ori pot. Eu sunt de la Tismana, dar am un prieten tot cu dizabilităţi care are maşină şi mai vin cu el. Am legat prietenii aici, mai păstrăm legătura prin telefon, prin e-mail, fiecare cum poate”, a povestit unul dintre membrii clubului. Acestora li s-a alăturat şi un grup de elevi de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu care sunt deja obişnuiţi ai acestui club. Tinerii vin de câte ori au ocazia şi ajută la tot ce este nevoie. „Am auzit de clubul persoanelor cu handicap şi am venit şi noi să ajutăm. Am venit la plantat de pomi, am ajutat la curăţenie şi venim de câte ori putem”, a spus una dintre eleve. Mesajul pe care persoanele cu handicap au vrut să îl transmită este acela că şi ei sunt ca noi şi că nu trebuie să facem discriminări. Ei nu cer decât să fie respectate legile şi să aibă acces peste tot pe unde au şi persoanele fără dizabilităţi.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here