Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice – Sute de pensionari vor sărbători joi

351

PENSIONARIJoi, 1 Octombrie, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, municipalitatea târgujiană le pregăteşte surprize majore celor aproape 800 de participanţi care vor lua parte la festivităţi.

O parte dintre invitaţii au fost deja înmânate vârstnicilor, urmând ca mâine acestea să ajungă la toţi pensionarii. Bugetul alocat pentru ziua de 1 Octombrie de către Primăria Municipiului Târgu-Jiu este de 30.000 RON, cărora li se mai adaugă şi sponsorizările obţinute în aceste zile.

Ziua acestora va începe de la ora 8, când la un post local de radio din Târgu-Jiu se va lansa un concurs intitulat „Ziua Bunicilor”, care se va încheia la orele 15. În acest interval orar, se va acorda drept premiu câte o invitaţie la Balul vârstei a III-a. De la orele 11, vor fi concursuri de şah la Clubul vârstei a III-a din strada Olteniţei. Participanţii vor primi premii şi diplome de participare. După încheierea programului radiofonic, pensionarii se pot desfăta ascultând muzică de fanfară în Parcul Municipal.
Muzică populară pentru vârstnici
De la orele 17, vârstnicii târgujieni sunt aşteptaţi spre a petrece şi a se simţi bine la Restaurantul Parc. Acestora li se va oferi masă festivă, vor avea parte de un program folcloric oferit de Ansamblul Folcloric Profesionist „Doina Gorjului” şi de Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu. De asemenea, pentru vârstnici se va organiza o tombolă cu premii şi se vor acorda diplome de excelenţă pentru activitatea în interesul grupurilor de pensionari.
La toate aceste festivităţi prilejuite de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice vor participa: pensionarii înscrişi la cele 4 cluburi ale vârstei a III-a, Uniunea Pensionarilor Mineri Gorj, CARP Târgu-Jiu, Liga Pensionarilor Petrolişti Gorj, Asociaţia Pensionarilor Militari în Rezervă şi Retragere, Liga Pensionarilor Gorj. Acestora li se vor adăuga Organizaţia de Pensionari a Rromilor, Asociaţia Surdo-Muţilor, Asociaţia Nevăzătorilor şi Asociaţia Veteranilor de Război Gorj.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here