Ziua familiei, sărbătorită în Gorj

345

ziua familieiElevii din clasa I de la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu au sărbătorit vineri ziua familiei. Printre părinţii emoţionaţi care au luat parte la micul spectacol oferit de copii s-a numărat şi subprefectul judeţului Gorj, Marcel Romanescu.

De asemenea, sâmbătă, copiii de la mai multe unităţi de învăţământ din judeţ au participat la un concurs pe tema drepturilor copiilor.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), împreună cu Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale şi două ONG-uri au organizat, vineri şi sâmbătă, mai multe manifestări cu ocazia zilei familiei, care este sărbătorită, în fiecare an pe 15 mai. Vineri, în Parcul Central, cei mai mici dintre elevii Şcolii „Alexandru Ştefulescu” au realizat un mic spectacol pentru părinţii lor şi şi-au prezentat, în faţa tuturor, familiile. Printre micuţii care au spus o poezie şi şi-au prezentat familia, s-a aflat şi fiica cea mare a subprefectului Marcel Romanescu. „Sunt fericit şi mândru că mă aflu aici. Mereu le-am insuflat dragostea pentru familie celor două fiice ale mele şi, pentru că este ziua familiei, am încercat să stau măcar o jumătate de oră împreună cu soţia şi cele două fete”, a spus Romanescu. Tot cu ocazia acestei zile au fost premiate şi două familii, în urma unui concurs la un post de radio local, acestea primind invitaţii la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu.

Concurs pentru copii

Sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor, evenimentele au continuat cu un concurs pentru copii dar şi cu un spectacol oferit de micuţi. Printre aceştia s-au aflat şi copilaşii de la Centrul de Plasament de la Târgu-Cărbuneşti care, deşi erau prea mici pentru a participa la concurs, au oferit un spectacol de zile mari celor prezenţi în sală. Copiii au primit şi ei diplome şi premii. Ceilalţi au răspuns la întrebări despre drepturile copiilor. „Dacă îi întrebi, ei cred că ştiu ce drepturi au. Dar nu ştiu. Ar trebui să fie învăţaţi şi în familie dar şi la şcoală”, a spus Constantin Preoteasa, directorul DGASPC Gorj.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here