Ziua Eroilor, comemorată de autoritățile gorjene

478

Piaţa Prefecturii din centrul municipiului Târgu-Jiu a găzduit, joi, manifestările prilejuite cu ocazia Zilei Eroilor. Comemorarea acestei zile s-a făcut în toate localităţile unde există monumente închinate eroilor neamului, prin grija primăriilor, consiliilor locale şi unităţilor de învăţământ.

Programul a debutat la Târgu-Jiu, la 12.00, cu semnal de trompeţi, intonarea Imnului României şi păstrarea unui moment de reculegere în memoria eroilor neamului. Evenimentul a continuat cu o serie de alocuţiuni evocatoare. „Sărbătorim, astăzi, Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, două mari sărbători pline de încărcătură spirituală, care ne oferă prilejul de a ne îndrepta gândurile spre cei care cu vitejia și jertfa lor au apărat libertatea și independența țării și au menținut trează încrederea poporului român în valorile sale creștine și morale. Nu doar în această zi trebuie să ne cinstim eroii, ci în fiecare zi”, a ziua-eroilor-(5)precizat prefectul Gheorghe Paraschivu.
Edilul Florin Cârciumaru a amintit, în discursul său, de datoria pe care o avem față de eroii neamului: „comemorăm astăzi Ziua Eroilor, ziua în care aducem omagiul nostru celor căzuți în luptă de-a lungul veacurilor pentru apărarea neamului. Gândul nostru plin de recunoștință se îndreaptă către toți cei care și-au jertfit viața pentru ca noi să fim astăzi liberi. Lor le datorăm existența noastră ca neam.”
Ion Călinoiu, președintele a vorbit despre importanța Zilei Eroilor: „Importanța acestei zile este subliniată și prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, pentru prima dată în anul 1920 și ulterior prin cele din 1991 și 2001, care au consacrat Ziua de Înălțarea Domnului ca Ziua Eroilor ziua-eroilor-(6)și sărbătoare națională bisericească. Manifestările dedicate acestei sărbători naționale ne amintesc faptul că neamul este etern prin cultul eroilor.”
După rostirea discursurilor, s-au depus coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor de pe raza municipiului Târgu-Jiu. Astfel, coroane s-au depus la statuile Gheorghe Magheru, General Dragalina, Tudor Vladimirescu, la Mausoleul Ecaterina Teodoroiu, placa comemorativă Eroii Revoluţiei, Monumentele Eroilor Revoluţiei Parc Miloşescu, Lt. Col. Dumitru Petrescu, Valentin Merişescu, Cătălin Hăidău, precum şi la Podul Jiului.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here