Ziua de muncă a unui deţinut, 47,6 lei, cu TVA

388
vot penitenciar (1)Nu mai puţin de 75 de deţinuţi din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu prestează zilnic diferite munci necalificate. Instituţia de detenţie a anunţat că tariful practicat pentru o asemenea zi este de 47,6 lei, cu TVA inclus, 70% din sumă mergând în conturile Penitenciarului. Restul banilor rămân la deţinuţi, 10% din suma respectivă fiind înmânată doar la sfârşitul perioadei de detenţie.

Penitenciarul a comunicat că deţinuţii pot fi folosiţi în special în construcţii, beneficiarul urmând să se angajeze, printr-un contract, că pune la dispoziţia acestora uneltele necesare lucrului, dar şi specificaţiile tehnice ale construcţiei. De asemenea, beneficiarul asigură echipamentele de protecţie a muncii, instructajul, dar şi transportul persoanelor private de libertate.
„Evidenţa primară a muncii prestate de către persoanele private de libertate este ţinută de către prestator (bonuri de lucru, foi de lucru în acord , rapoarte de lucru), iar la sfârşitul lunii sau la încheierea lucrărilor valoarea totală a muncii se înscrie în situaţia de plată. Veniturile realizate de persoanele condamnate la pedepse privative de libertate pentru munca prestată nu constituie venituri salariale si se impozitează potrivit prevederilor legale care reglementează impunerea veniturilor realizate de persoanele fizice. Veniturile realizate nu pot fi mai mici decât salariul minim pe economie, în raport cu programul de muncă”, menţionează Penitenciarul, într-un comunicat de presă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here