Ziua Armatei a fost sărbătorită la Târgu-Jiu

586

Cu prilejul Zilei Armatei României, la Târgu-Jiu au fost organizate mai multe evenimente, în data de 25 octombrie 2016, între orele 10.00-11.00, în Piaţa Prefecturii, cu participarea militarilor din Garnizoanele Târgu-Jiu şi Târgu-Cărbuneşti, în prezenţa autorităţilor publice locale, a veteranilor de război şi a cadrelor militare în rezervă şi retragere.

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită cu mare fast în orașul lui Brâncuși. Începând cu ora 10.00, în Piața Prefecturii, s-a dat startul manifestărilor. La eveniment au participat autoritățile locale și județene, ziua Armatei 3care au susținut alocuțiuni. Activitatea a fost urmată de o depunere de coroane şi de defilarea gărzii de onoare. Între orele 12.00-13.00, ceremonialul militar şi religios a continuat la Monumentul Eroilor din oraşul Târgu-Cărbuneşti.
Manifestările continuă și astăzi. Garnizoana Târgu-Jiu (U.M. 01541), în parteneriat cu Primăria Târgu-Jiu, instituţii de învăţământ din municipiu, asociaţii de cercetaşi şi agenţi economici interesaţi, va desfăşura o activitate comemorativă sub egida „Flori pentru luptători”, începând cu ora 12.00, la Cimitirul Eroilor, premergător activităţilor dedicate Centenarului Primului Război Mondial, care se vor desfăşura la Târgu-Jiu în data de 28 octombrie 2016. „Garnizoana Târgu-Jiu (U.M. 01541) va asigura personalul necesar realizării unor lucrări de întreţinere a mormintelor şi operelor comemorative aflate în administrare, va desemna personal (10 persoane) pentru efectuarea lucrărilor curente de îndepărtare a ziua Armateivegetaţiei uscate, rămase în urma restaurării cimitirului şi va sprijini elevii (aproximativ 70 de elevi, din care 20 de elevi ai Liceului Energetic nr. 1 Târgu-Jiu , 20 cercetaşi tradiţionali, 40 de elevi din alte colegii liceale din Târgu-Jiu desemnate de I.S.J. Gorj) pentru plantarea unor flori de sezon pe morminte (crizanteme, asigurate de agenţi economici de pe plan local).”, a precizat Mr. Dorin Dumitru, ofițer cu relațiile publice. Urmare a solicitării Centrului de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu, în data de 27.10.2016, orele 12.00-13.00, un detașament de militari din Garnizoana Târgu-Jiu va participa, pe Calea Eroilor, la o procesiune militară şi religioasă prilejuită de împlinirea a 78 de ani de la inaugurarea ansamblului sculptural ridicat de Constantin Brâncuşi la Târgu-Jiu, precum şi aniversarea a 100 de ani de la Primul Război Mondial.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here