Zi maraton a numirilor pe funcţii în agricultură

391

apia-instalare directori1Ieri, instalări în lanţ la direcţiile din Gorj subordonate Ministerului Agriculturii. Numirile venite la Instituţia Prefectului au fost înmânate la toţi cei instalaţi pe funcţii, subprefectul

Horaţiu Gorun făcând un tur de forţă al anunţării noilor directori.

Primele numiri au avut loc la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj. De ieri, APIA are în cadrul conducerii doi noi şefi, pe Traian Crăc, director coordonator, şi pe Delia Mercioiu, director coordonator adjunct. La instalarea acestora participând Horaţiu Gorun, subprefect de Gorj, fostul director, Constantin Negrea, cât şi angajaţii instituţiei. Delia Mercioiu are câţiva ani de experienţă în cadrul instituţiei, ea venind pe noul post din cadrul Serviciului Economic al APIA Gorj. Nu acelaşi lucru putem spune şi despre Traian Crăc, de meserie profesor de matematică. Acesta s-a înscris doar de puţin timp în PD-L Gorj şi este vicepreşedinte al organizaţiei TD-L.
La şedinţa de numire a noilor directori, a participat şi Constantin Negrea, care nu a avut nimic de obiectat legat de schimbarea conducerii instituţiei. „Mi se pare firesc ca un regim politic care a acces la guvernare să-şi susţină candidaţii la conducerea unei instituţii sau a unei autorităţi publice”. Acesta a enumerat câteva dintre activităţile pe care le-a desfăşurat de pe scaunul de director coordonator, pe care l-a ocupat vreme de 7 luni, şi şi-a exprimat dorinţa ca o parte dintre programele APIA Gorj să fie continuate de către noua conducere. Constantin Negrea le-a recomandat lui Crăc şi Deliei Mercioiu să ducă o muncă în echipă cu personalul instituţiei.
Traian Crăc, în vârstă de 31 de ani, nu are experienţă în domeniul agriculturii, dar vrea să aducă un suflu nou instituţiei. „Agricultura din Gorj este la un nivel foarte slab, dar trebuie să facem în aşa fel astfel încât sistemul să devină competitiv cu cel european”.
Instalări la DADR, Studii Pedologice şi Oficiul Zootehnic
După efectuarea punerii în funcţie a noilor directori de la APIA Gorj, la sediul Prefecturii Gorj mai venit şi ordinul de numire a directorilor pe Agricultură. Din acest motiv, tot ieri a fost instalat în funcţie şi directorul coordonator al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj, Aurel Tomescu, directorul coordonator adjunct în domeniul inspecţii în cadrul DADR Gorj, Liviu Basaraba, directorul coordonator adjunct în domeniul dezvoltare rurală în cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj, Gheorghe Tivig şi director coordonator-domeniul implantare producţie vegetală şi animală, politici de piaţă, fond funciar în cadrul DADR Gorj, Ion Popescu. Director coordonator adjunct la Unitatea Fitosanitară în cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj a fost numit Mihail Corlan.
Prin Ordinul nr. 2744 din 02.11.2009 al Ministrului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Radu Berceanu, a fost numit şi Dorel Lucian Popescu în funcţia de director coordonator în cadrul Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice Gorj. Dumitru Preda a fost numit prin ordinul nr. 2548 din 02.11.2009 al ministrului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Radu Berceanu, în funcţia de director coordonator în cadrul Oficiului de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie Gorj.
Izabella Molnar, Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here