Zeci de tineri din Gorj, la preselecția pentru Festivalul ”Chants, sons sur scène”

552

Peste 30 de tineri cu vârste cuprinse între 13 și 25 de ani vor urca, sâmbătă, pe scena Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, unde se va desfășura preselecția pentru Festivalul Internațional de Cântec Francofon ”Chants, sons sur scène”.

Marea majoritate a celor înscriși în concurs sunt din Gorj. Este vorba de elevi de la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu, Colegiul Național ”George Coșbuc” Motru, Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu, Liceul Teoretic Novaci, Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Târgu-Jiu, Liceul Tehnologic Tismana, Liceul cu Program Sportiv și Liceul Teologic Târgu-Jiu. În concurs s-a înscris o singură concurentă din afara județului, elevă la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea. Preselecția se va desfășura începând cu ora 10.00, pe trei categorii de vârstă: 13-15 ani, 16-17 ani și 18-25 de ani. La prima categorie au fost înscrise în concurs opt piese, la cea de-a doua 18, iar la cea de-a treia șase.
Câștigătorii de la fiecare categorie de vârstă se vor califica la finala internațională, ce urmează a se desfășura la Baia Mare, în perioada 20 – 22 mai 2016. Finaliștii vor fi desemnați de un juriu format din Claire Gobaille (lector francez), Liliana Oniga (profesor de limba franceză) și Ștefan Socaci (profesor de muzică). Evenimentul este organizat de Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, în parteneriat cu Institutul Francez din România, Consiliul Județean Gorj, Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Asociația Română a Profesorilor de Limba Franceză – Filiala Gorj, Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” și Asociația Părinților Elevilor din cadrul Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu”.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here