Zeci de tineri din Gorj, admişi la Şcolile de Poliţie, Pompieri şi Jandarmi

746

Zeci de tineri din judeţul nostru au reuşit anul acesta să treacă de toate probele de admitere la şcolile care pregătesc viitorii poliţişti, pompieri şi jandarmi. Cei mai mulţi dintre aceştia vor îngroşa, peste câţiva ani, rândurilor poliţiştilor, fiind admişi la Şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina.

Numărul total al candidaţilor din Gorj admişi anul acesta la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) se apropie de 100. Majoritatea au optat pentru profesia de poliţist. Mai exact, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, în acest an 63 de tineri din judeţul nostru au reuşit să treacă de probele de admitere la şcolile de agenţi de poliţie. „Avem 50 de tineri admişi la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, 11 la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca şi doi la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea”, a declarat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

De precizat că printre cei 11 candidaţi din Gorj admişi anul acesta la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca se numără şi patru fete. De altfel, cel mai mare punctaj cu care s-a intrat în acest an la această instituţie de învăţământ, 89 de puncte, a fost obţinut de o tânără din Gorj – Buric Tatiana Emilia. O altă tânără din Gorj, Oteliţă Elena-Loredana, a intrat a doua la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” de la Oradea. Reamintim că anul acesta la dispoziţia tinerilor care au dorit să îmbrace haina de poliţist au fost puse circa 700 de locuri, 125 la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca, 517 la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina şi 60 la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea.

scoala pompieri18 tineri din Gorj, viitori jandarmi
Alţi 18 tineri din Gorj se vor pregăti, începând din acest an, să devină jandarmi la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” de la Drăgăşani. „Anul acesta, la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” de la Drăgăşani au fost scoase la concurs 130 de locuri, din care trei locuri pentru cetăţeni de etnie romă şi două locuri pentru alte minorităţi. 18 dintre acestea au fost ocupate de către tineri din judeţul Gorj; este vorba de 16 băieţi şi două fete”, a precizat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj. Din rândul candidaţilor gorjeni admişi la Drăgăşani cel mai mare punctaj, 74 de puncte, a fost obţinut de Betej Irinel Vintilă.

15 gorjeni se vor pregăti să devină pompieri
125 de locuri, destinate tinerilor care doreau să devină pompieri, au fost scoase anul acesta la concurs la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldeşti, Prahova.
În urma desfăşurării probelor de admitere, 15 dintre acestea au fost ocupate de tineri din judeţul Gorj.
De precizat că primele două poziţii de pe lista candidaţilor admişi sunt ocupate de gorjeni: Caţan Răzvan (97 de puncte) şi Creţu Gabriel Ionuţ (94 de puncte).
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here