Zeci de studenţi UCB, în practică la Rânca

548

39 de studenţi ai Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu au efectuat practica în staţiunea Rânca, săptămâna trecută. Potrivit reprezentanţilor UCB, achiziţia serviciilor de transport şi cazare pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale, specializările Educaţie fizică şi sportivă şi Kinetoterapie şi motricitate specială, care au efectuat practica la Rânca, în perioada 23-27 ianuarie 2017, s-a realizat respectând toate prevederile legale în vigoare.

Practica studenţilor Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a stârnit comentarii din partea anumitor cabanieri din zona Rânca, aceştia ridicând semne de întrebare în privinţa procedurii de achiziţie a serivciilor de cazare a tinerilor. Reprezentanţii UCB susţin însă că s-a respectat legislaţia în vigoare. „Având la bază referatul de necesitate şi oportunitate întocmit de coordonatorul de practică au fost identificate ofertele existente în Catalogul de produse/servicii/lucrări la Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP) şi iniţiată procedura de achiziţie a serviciilor necesare pentru desfăşurarea activităţii practice de iarnă a celor 28 de studenţi bugetaţi, tot din SEAP. Conform Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu trebuie să asigure cheltuielile de transport şi cazare ale studenţilor bugetaţi, în situaţiile în care practica se desfăşoară în afara centrului universitar, ceilalţi studenţi asigurându-şi-le pe cont propriu. Menţionăm că la acest stagiu de practică au participat un număr de 39 de studenţi, dintre care 15 bugetaţi şi 24 în regim cu taxă”, a precizat Oana Popescu, purtătorul de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.
Stagiul de practică al studenţilor s-a desfăşurat fără probleme, fapt confirmat de către coordonatorul de practică şi de reprezentanţii UCB.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here